Annons

Michael Andersson: Det enda rätta på längre sikt

Michael Andersson är talangen med sikte på en elitkarriär inom handbollen. Trots det ser han positivt på Stavstens kursändring.
Sport • Publicerad 2 december 2009

– Långsiktigt är det bra, säger den 17-årige målvakten när TA-sporten meddelar honom klubbens nya planer.

– Det låter inte som att jag kan spela kvar om vi nu skulle spela i någon lägre division. Det får jag se efter säsongen. Risken är ju att jag inte utvecklas.

Annons

Ändå ser du positivt på beskedet att klubben ska satsa på ungdomarna i första hand?

– Ja för på längre sikt är det det enda rätta. Se på IFK som har kommit långt med egna produkter. Det är bättre än att ta in spelare utifrån. Man tjänar på det i längden.

Är du förvånad över beskedet?

– Nej, inte så som situationen är. Det är ingen hemlighet att vi har problem med ekonomin. Det hade inte gått att köra på. Vi klarar den här säsongen, men längre fram är en annan sak. Det är bättre att ta tag i det nu än att vänta, säger Michael Andersson som har kontrakt även över kommande säsong.

– Jag tror att klubben förstår min situation. Spelar vi kvar i allsvenskan så kan jag ju spela kvar, men åker vi ur eller om vi skulle dra oss ur allsvenskan så är det värre för min del.

Eje Wilör säger att Michael Andersson givetvis ska lämna klubben om nu det blir spel i division två eller lägre.

– Var A-laget spelar beror på vilka medel vi får in. Visst kan vi spela i allsvenskan, om vi nu lyckas hålla oss kvar. Men det får inte kosta några pengar. Spelare finns det alltid. Det kan vara svårt att locka spelare till division ett, där spelar de inte gratis. Men allsvenskan lockar, där går det.

Stavsten har tidigare betalat licenser till danska spelare och löner. Från och med nu försvinner dessa utgifter, åtminstone är det så det är sagt.

Eje Wilör berättar att flera spelare på senare tid hört av sig och sagt sig vara sugna att spela i Stavsten.

– Alla har fått samma besked: de är välkomna, men de får inte ett öre i ersättning.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons