Annons

"Micha" bakom Ymors seger

Mikael "Micha" Lendt stod inte bara för 1-0 på Ymorvallen utan låg bakom det allra mesta i anfallsväg för Ymor - som vann rättvist över Vellinge med 4-2 efter just 1-0 i halvtid.
Sport • Publicerad 20 juni 2002

Mikael Lendt nickade in ledningsmålet och det är inte minst på huvudet han har sin styrka den gode Micha och i går var han närmast felfri i bollmottagandet i kamp med Vellingeförsvaret - anfört av Fredrik "Freppa" Sjöström och Anders Dahlström. Hans ideliga bollstyrningar gav ofta utrymme för Ymoranfall på bred front. även om det bara var en enda som gav direkt utdelning i form av mål. Bollen till Stefan Greko - som elegant gjorde 3-1 en halvtimme in i den andra halvleken - spelade Micha dock "för ovanlighetens skull" fram med foten. Övriga hemmamål gjordes av Patrik Green - som nickade in 2-1 och Andreas Lindqvist - som i VM-tider säkert anammat ett och annat och som skruvade en frispark från 25-talet meter elegant runt försvarsmuren. - Målvakten hade ställt muren helt fel, så det var inga större problem, menade Andreas lite blygsamt efter matchen. Ymor spelade väldigt stabilt överlag i går, där Mikael Svensson i målet stod för ett par avgörande räddningar i den första halvleken och bäst minns man en fin räddning på ett kanonskott av Michael Andersson som "Micke" tippade till hörna. Förutom de båda Vellingemålen - som gjordes av skyttekungen Ayhan Garip - var Micke nära att släppa in ett tredje mål men då dök Fredrik Härstedt upp som en räddande ängel på mållinjen. Limhamn-Stavsten 7-0 (4-0) Efter att ha förlorat säsongens första poäng via 2-2 mot Näset var det dags för en ny storseger för suveräna Limhamn och det var Stavsten som nu fick sota för poängmissen senast. - Vi kunde ha gjort det dubbla i antalet mål men Stavsten hade en duktig målvakt i Robert Jönsson och han höll siffrorna nere, menade Limhamns lagledare, Jan Magga, direkt efter matchen.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons