Annons

MFF:s Malin Andersson lägger av

Sport • Publicerad 4 januari 2006

Landslagsveteranen Malin Andersson lägger av med fotbollen för att i stället satsa på sin civila karriär.

– Hon har tagit sitt beslut, vilket jag respekterar, men också beklagar. Samtidigt måste föreningen tacka henne för flera goda år, säger MFF-tränaren Jörgen Petersson till Sydsvenskan.

Annons

– Om jag har försökt att övertala henne? Nähä du, det skulle jag aldrig göra med någon spelare. Det blir bara fel. Däremot är hon hjärtligt välkommen tillbaka om hon kommer på andra tankar.

Malin Andersson, 32, har spelat 150 A-landskamper och varit med i tre OS-, tre VM- och fyra EM-turneringar.

Andersson är kanske mest känd för det frisparksmål hon gjorde mot Brasilien i VM 2003, ett mål som tog landslaget till semifinal.

– Jag visste att hon var tveksam till en fortsättning. Men om hon hade fortsatt tror jag att jag hade använt henne som en offensiv mittfältare i en 4–5–1- eller en 4–3–3-uppställning. Eller som ytterback, i en roll där hon var bra förra säsongen, säger Petersson till tidningen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons