Annons

MFF köper stor del av Stadion

På måndag väntas kommunstyrelsen i Malmö besluta att Malmö FF får öka sitt ägande i Swedbank stadion från 25 till 75 procent, uppger Sydsvenskan.
Sport • Publicerad 27 april 2012

MFF:s totala skuld växer till 400 miljoner kronor men klubben sänker sin årskostnad med cirka 15 miljoner kronor netto om affären går igenom. Processen har pågått sedan 2011 men försenades av höstens bankkris. Bank och kommun krävde snabb amortering från Malmö FF:s sida, vilket skulle ta en stor del av vinsten.

– Vi har inga pengar att betala av så snabbt. Då skulle vi amortera ihjäl oss. Nu kommer vi att amortera av kommunens del först, säger MFF:s vd Per Nilsson.

Annons

Den skuld som MFF får kommunal borgen för på 43,5 miljoner kronor för att kunna köpa loss aktier kommer att amorteras bort på fem år.

– Men jag väntar de här veckorna innan jag kan andas ut. Det här har varit en nio månader lång process, säger Per Nilsson.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons