Annons

MFF första hindret för Juventus

Italien är erövrat.
Nu ställs det krav på att Juventus tar över Europa - första hindret i Champions League är Malmö FF.
- Vår lottning kan tyckas lätt, men så var det i fjol också och då åkte vi ut, sade tränaren Massimiliano Allegri inför mötet med MFF.
Sport • Publicerad 15 september 2014
Foto: 

Ett stort pressuppbåd mötte tränare Allegri och stjärnbacken Giorgio Chiellini, 30, på måndagen när Juventus höll presskonferens på träningsanläggningen Vinovo, en bit utanför Turin. På tisdagen väntar Malmö FF i Champions League hemma på Juventus stadium.

Efter tre raka serie A-titlar är kravet stort på att den "gamla damen" ska lyckas ute i Europa. I fjol åkte Juventus ut redan i gruppen, som bestod av Real Madrid, Galatasaray och Köpenhamn.

Annons

- Vi ser fram emot att Champions League-äventyret börjar igen. Och vi ska göra bättre ifrån oss än förra säsongen, sade Chiellini, som höjde ett varningens finger för MFF."Malmö nya på scenen" - Malmö är nya på den här scenen och kommer göra sitt bästa för att ta sig vidare, sade 30-åringen.

Någon större koll på Malmöspelarna har dock inte Juventus försvarsklippa.

- Den enda jag känner till är Rosenberg (Markus). Sen vet jag att Mehmeti (Agon) har spelat i Palermo och Novara, sade Chiellini.Juventus saknar matchform

Den italienske landslagsbacken Chiellini, som är tillbaka efter en mindre skada, bildar tillsammans med Leonardo Bonnuci, 27, och Andrea Barzagli, 33, en trebackslinje i absolut världsklass. Chiellini väntas spela, men Barzagli, som opererade sin högra häl i somras, är ett mer osäkert kort. Han satt dock på bänken mot Udinese i serie A i lördags.

Malmö är kraftigt nederlagstippat inför tisdagskvällens möte, men Juventustränaren menade att en nackdel kan vara att säsongen precis börjat i Italien.

- Malmö är i bättre matchform, deras säsong har varit i gång längre. De är starka fysiskt och välorganiserade, sade Allegri.

TT:s utsände
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons