Annons
För de Pelister-fans som hoppats att höstsäsongen ska erbjuda bättre resultat för laget började det dåligt. Efter stort manfall förlorade Pelister mot BK Höllviken med 5–1 på bortaplan (3–1).
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2018
MF Pelister ligger sist i division 4 sydvästra efter halva säsongen spelats.
MF Pelister ligger sist i division 4 sydvästra efter halva säsongen spelats.Foto: Jonas Bergström

– Jag tycker ändå vi gör det okej sista delen av matchen. Första kvarten var inte alls bra, men därefter jämnar det ut sig i spelet. Killarna som var där gjorde det bra, säger Pelisters tränara Goran Popovski.

Den första kvarten var sannerligen inte bra för trelleborgslaget. Redan efter tolv minuter ledde BK Höllviken med 3–0 och MF Pelister hade svårt att stoppa Kojo Annor, seriens skyttekung som i matchen mot Pelister på fredagskvällen gjorde hela fyra mål.

Annons

– Då såg det inte alls bra ut och de hade flera chanser de kunde göra mål på. Sen ryckte vi upp oss och Filip Tosevski gjorde 3–1 som också stod sig väldigt länge, säger Goran Popovski.

Goran Popovski är inte helt nöjd med engagemanget i laget. Pelister har gått från att ha 22 spelare under försäsongen till runt 15 stycken i mitten på augusti.
Goran Popovski är inte helt nöjd med engagemanget i laget. Pelister har gått från att ha 22 spelare under försäsongen till runt 15 stycken i mitten på augusti.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Snabbe 17-åringen Tosevski sprang på en djupledsboll i en omställning och kom ensam med målvakten. Trots en försvarare hack i häl var han däremot säker och placerade in bollen i mål.

– Med lite flyt hade han kunnat sätta en eller två sådana mål till. Han gjorde det bra och har utvecklats jättemycket sen i vår. Han tar för sig och det är kul att se, säger lagets tränare.

Pelister kunde däremot inte komma närmre ett bättre resultat än så och i slutet av matchen spika Höllviken resultatet till 5–1. MF Pelister fick kämpa under matchen och hade inga avbytare efter att flera i laget fått förhinder eller helt enkelt slutat dyka upp på träningar enligt Goran Popovski.

Nästa vecka väntar serietvåan BK Flagg på hemmaplan och trots att det ser surt ut i tabellen för Pelisters del hoppas Goran Popovski kunna knipa en kvalplats och fortsatt kontrakt i division 4.

– Vi ska fokusera på att ha kul och klara av det här. Eftersom vi klarade det förra året med i princip samma position vid den här tidpunkten så tror jag absolut det är möjligt att göra det även i år, säger han.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons