Annons

Merlin Nuhanovic skriver kontrakt med TFF

19-årige målvakten Merlin Nuhanovic är klar för TFF:s A-lag. Talangen har skrivit under ett avtal på ett år.
Trelleborg • Publicerad 7 mars 2018

Det skriver Trelleborgs FF i ett pressmeddelande.

Nuhanovic kommer närmast från TFF:s U19-lag.

Annons

– Extra roligt känns det att Merlin kommer från vårt eget U19 där han verkligen har utvecklats. Det är alltid speciellt att teckna avtal med spelare från våra egna led, säger klubbdirektör Mattias Kronvall i pressmeddelandet.

Merlin Nuhanovic har tidigare spelat i Malmö FF. Fotbollskarriären började han som sexåring i Skurups AIF.

– Det känns stort och spännande att teckna avtal med Trelleborgs FF. Jag upplever att klubben fokuserar på spelarna och jag trivs med Patrick Winqvist som tränare. Jag är redo att kämpa för att utvecklas ännu mer och känner att jag mognar med den träningsmöjlighet jag får genom att träna med A-laget, säger han i pressmeddelandet.

TFF-tränaren Patrick Winqvist är nöjd med Merlin Nuhanovics utveckling.

– Vi behöver ha tre målvakter och Merlin har gjort det bra och utvecklats mycket senaste året. Vi ser en stor potential i honom, säger Patrick Winqvist till TA-sporten.

U19-spelarna Felix Hörberg och Noah Christoffersson har imponerat under försäsongen och diskussioner pågår mellan dem och klubben om de ska få A-lagskontrakt.

– Kronvall (Mattias, klubbdirektör) och klubben ska ta det beslutet. De har gjort det bra på försäsongen båda två. Felix har tagit stora kliv på kort tid och kommit och har kommit långt seniormässigt och nu när Furkan (Motori) måste opereras så ligger Felix nära till hands på den positionen, säger Patrick Winqvist.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons