Annons

Mer oro för axeln än matchovanan

Att Andreas Isaksson kommer matchotränad till EM oroar inte landslagets målvaktstränare Lasse Eriksson.
Sport • Publicerad 10 maj 2012

– Jag tror inte att matchovanan ska ha så stor betydelse. Det viktigaste är att han är frisk och motiverad och får speltid i de två matcherna vi har inför EM.

Sverige möter Island 30 maj och Serbien 5 juni före avresan till Ukraina. Första EM-matchen för svensk del är mot Ukraina 11 juni. Den matchen blir Andreas Isakssons första tävlingsmatch sedan PSV Eindhovens 2–4-förlust mot Valencia i början av mars. Axelskadan har hindrat honom från spel i holländska ligaspurten.

Annons

– Det optimala hade varit om han fått matcher hela vägen fram mot EM. Men nu slutade holländska ligan tidigt så det hade ändå blivit en hel månad utan matcher för honom. Nu har man istället kunnat åtgärda axeln och förhoppningsvis kan han köra för fullt snart. Mitt jobb handlar om att han ska få bra träning.

30-årige Andreas Isaksson har 91 landskamper och mycket rutin från sin internationella klubbkarriär.

Lasse Eriksson säger att det är viktiga redskap för att målvakten ska komma tillbaka i god form.

– Det är lite mer allvarligt om han inte känner sig helt duglig i sin axel. Nu ska han ha lite semester, men efter det är det viktigt att köra ordentlig träning.

Vad är det man tappar som målvakt när man inte har spelat match på länge?

– Tajming. Känslan för olika situationer påverkas när det är så små marginaler som det är. Det är de snabba besluten som man tappar känslan för. Är man i matchform så tänker man inte så mycket utan besluten kommer automatiskt, därför är det viktigt att vi får in honom i matchlik träning.

Inför tidigare mästerskap har ”Isak” tränat med TFF under ledning av Janne Eriksson. Hur det blir nu är inte klart, men det kan bli några pass på Vångavallen innan landslaget samlas på Gotland 24 maj.

– Oavsett om Andreas tränar i Trelleborg eller Stockholm så får han bra träning.

– Vi har flera spelare som haft längre uppehåll och det är möjligt att vi kan samla dem på en ort så att de kan träna tillsammans.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons