Annons

Mensah överklagar våldtäktsdom

Förre TFF-spelaren Michael Mensah dömdes i början av december i år för våldtäkt mot sin före detta fru. Nu överklagar han tingsrättens dom.
Sport • Publicerad 30 december 2009

I början av december i år dömdes den före detta TFF-spelaren Michael Mensah till två års fängelse i Ystad Tingsrätt för våldtäkt på sin före detta fru. Rätten hade ingen teknisk bevisning att ta ställning till, utan fällde Mensah baserat på fruns berättelser som styrktes av flera vittnen.

Mensahs advokat Leif Persson kallade bevisningen för "väl tunn", och meddelade att den förre TFF:aren var djupt besviken över domen, samt att de tänkte överklaga tingsrättens beslut.

Annons

När TA-sporten på tisdagen ringde Leif Persson ville han inte kommentera den överklagan de lämnat in till tingsrätten under julhelgen.

Inte heller Mensahs frus ombud Caroline Hallström var tillgänglig för en kommentar.

I hovrätten görs nu en bedömning om, och i så fall när, målet kommer prövas på nytt.

Utöver det tvååriga fängelsestraffet dömdes Michael Mensah även att betala 93 500 kronor i skadestånd till sin före detta hustru.

28-årige Michael Mensah spelade i TFF under tre säsonger, 2006–2008 och har gjort ett hundratal matcher i TFF-tröjan.

Under den gångna säsongen spelade han för Södertäljeklubben Syrianska i superettan. Efter tingsrättens dom valde Syrianska att säga upp Mensahs kontrakt med omedelbar verkan.

Björn Gustavsson
Kristoffer Törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons