Annons

Mensah målskytt när TFF vann i Danmark

Michael Mensah har värvats till TFF för att göra mål. I första träningsmatchen levererade han direkt när BK Frem besegrades med 2– 1 (1– 1). "Väldigt mycket positivt. Många av de nya spelarna visar framfötterna", sammanfattar tränaren Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 11 februari 2006

TFF-tränaren var förväntansfull inför årets första match över 90 minuter.

Efteråt var han nöjd med mycket.

Annons

– Det är många som samlar på sig pluspoäng i dag, konstaterar han och nämner nyförvärven Michael Mensah och Reynir Leósson som två exempel.

– Reynir styr upp försvarsspelet och Mike (Michael Mensah) visar att han är en bra bollmottagare och bra på att hålla i bollen. Stundtals värmde TFF-spelet i den kylslagna Club Danmark hallen i Köpenhamn. Främst genom bra passningsspel och vägvinnande anfallskombinationer. Michael Mensahs förmåga att hålla i bollen högt upp i banan har ger anfallsspelet en ny dimension.

Men i inledning var det BK Frem som var det spelförande laget.

Danskarnas ledningsmål kom redan i tredje minuten.

TFF fick jaga boll inledningsvis men arbetade sig in i matchen successivt.

Michael Mensah satte kvitteringen. Kyligt tog han emot bollen, tittade upp och placerade bollen i nättaket.

– En bra passning av Jonas Bjurström. Det känns alltid bra att göra mål, säger Mensah. Bjurström ordnade på egen hand segermålet en knapp kvart före slutet.

– En klassisk tåpaj, säger Jonas Bjurström om sitt avgörande målskott till vänster om Frems målvakt.

TFF hade flera öppna lägen i andra halvlek: ett stolpskott av Patrik Redo, ett tungt volleyskott tätt över av Jonas Bjurström och ett halvmissat skott i bra läge av Jimmie Augustsson, för att nämna några.

TFF hade fyra nyförvärv i startelvan: målvakten Fredrik Persson, högerbacken Axel Käll och forwardsduon Michael Mensah och Björn Westerblad. Efter halva första halvlek kom dessutom Reynir Leósson in som mittback efter att Linus Malmqvist tvingats utgå.

Annons

– Jag landade konstigt efter en duell. Högerhanden kan vara bruten, förklarade Linus Malmqvist.

Islänningen peppade lagkamraterna med sitt flitiga snack.

– Min spelstil är sådan. Jag har varit sjuk och det kändes lite stelt men jag behövde inte löpa så mycket, säger han.

Högerbacken Axel Käll kände sig seg i benen.

– Vi har tränat hårt med styrka och fys de senaste veckorna. Flåset var hyfsat men benen var tunga. Av de gamla TFF-märkena imponerade Mattias Thylander och Jonas Bjurström på innermittfältet.

– Samarbetet funkar bra. Thylander sopar upp bakom mig. Han ger alltid hundra procent, lite lik Jens Sloth, säger Jonas Bjurström som nyligen återkommit i full träning efter sin ljumskskada.

Mattias Thylander drog på sig två gula kort och blev utvisad i mitten av andra halvlek. Men eftersom det rörde sig om en träningsmatch fick TFF sätta in en ersättare.

– Inget att säga om. Sista gula kortet är en hjärnblödning, säger Thylander. Även om han inte vill drar för stora växlar på 2– 1 mot danska division ett-laget Frem tror han benhårt på TFF anno 2006.

– Vi ska vara med och slåss om de allsvenska platserna. Så bra är vi, om alla får varar friska, säger Mattias Thylander.

I de termerna talar inte tränaren Conny Karlsson. I alla fall inte ännu.

Annons

– Vi har inte pratat om någon målsättning mer än att vi ska bli bättre än förra året. Vi har en starkare trupp i år, med tuffare konkurrens och fler alternativ i spelet, säger TFF-tränaren.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons