Annons

Mensah fixade festen

Spelet haltade och publiken började misströsta. Då slog han till. Michael Mensah frälste ett krampaktigt TFF med sitt 2– 1-mål och det allsvenska jublet kunde bryta ut.
Sport • Publicerad 2 oktober 2006
Firandet sätter fart. Axel Kjäll, Alexander Steen, Jonas Bjurström, Christian Ahlström och Mikael Bengtsson låter segerskumpan flöda. BILD: Claes nyberg
Firandet sätter fart. Axel Kjäll, Alexander Steen, Jonas Bjurström, Christian Ahlström och Mikael Bengtsson låter segerskumpan flöda. BILD: Claes nybergFoto: 
Allsvenskan 2007r! Tacka Mensah för det. Målet i den 75:e minuten förlöste TFF och fixade det allsvenska avnacemanget mot Åtvidaberg. BILD: claes Nyberg
Allsvenskan 2007r! Tacka Mensah för det. Målet i den 75:e minuten förlöste TFF och fixade det allsvenska avnacemanget mot Åtvidaberg. BILD: claes NybergFoto: 

– Jag fick ett fint inlägg från Dennis Melander, det var bara att försöka få den på mål, berättar den 25-årige ghananen.

Mensahs distinkta nick gick in till höger om Åtvidabergsmålvakten i den 76:e minuten.

Annons

Jublet var förlösande.

– Mitt viktigaste mål i TFF? Ja, jag tror det, det känns i alla fall så nu. Jag blev oerhört glad, säger anfallaren och fyrar av ett stort leende. Till slut seger med 4– 1 (1– 0) hemma mot Åtvidabergs FF. En fantastisk superettansäsong har nått sitt klimax. Trelleborgs FF är i allsvenskan för fjärde gången.

– Jag är nästan rörd till tårar, säger 31-årige Mattias Thylander, äldst i det unga TFF-gänget.

– Jag har aldrig varit med om ett lag som jobbar för varandra på det här sättet, det är otroligt.

Avstängde Thylander såg matchen från läktaren. Det blev en nervös upplevelse för honom och de 2 620 på Vångavallen.

Tidigt 1– 0-mål hjälpte inte. TFF spelade krampaktigt och nervöst.

– Vi var nervösa, mycket värre än vanligt. Det stod mycket på spel och vi slappnade av för mycket när vi tagit ledningen, analyserade målvakten Fredrik Persson.

Åtvidabergs Fredrik Elgström utjämnade till 1– 1 efter en markeringsmiss i TFF-försvaret. Då syntes flera tecken på att den allsvenska festen skulle skjutas på framtiden.

– Det blev precis så tufft som vi befarat. Det kändes som att vi hade mycket att förlora och lite och vinna. Vi spelar krampaktigt och vid 1– 1 ligger vi riktigt risigt till, säger tränaren Conny Karlsson.

Mensahs mål vände på allt och gav TFF den energi som krävdes inför slutkvarten.

Annons

– Det kändes som spiken, säger Karlsson.

Mycket riktig. Ett Åtvidaberg som matchat hårt på sistone hade inget att komma med.

Linus Malmqvist nådde längst på ett långt inlägg till 3– 1.

Så långt en siffermässig repris på kvalklassikern TFF– Åtvidaberg från 1984. Men Patrick Nilsson ville ha sista ordet. Jimmie Augustsson tog sig fram på vänsterkanten och "Patte" avslutade med ett distinkt skott vid stolpen.

– Patte hade stor roll i att vi lyckades vända matchen. han visade otrolig energi när han kom in i andra halvlek, berömmer Mattias Thylander.

Det som i 75 minuter var en ytterst medioker match blev ändå en klassiker till slut.

– På något sätt känner jag mig mer delaktig den här gången. Varför vet jag inte, men det känns roligare nu, säger målvakten Fredrik Persson vid en jämförelse med det allsvenska avancemanget 2003. TFF har varit jagat hela säsongen.

– Vi har varit oerhört fokuserade på en match i taget. Allsvenskan har varit ett förbjudet ord, fortsätter Fritz.

Så är det inte längre. I går ville alla ta ordet allsvenskan i sin mun.

Efter 4– 1 på Åtvidaberg fanns det ingen anledening att ligga lågt. TFF tillbaka i fotbollens finrum.2007 gör klubben sin 13:e allsvenska säsong i historien.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons