Annons

Mellby Gård går in med 50 miljoner i TFF

TFF:s huvudsponsor Mellby Gård kommer att gå in med 50 miljoner kronor i TFF de närmaste åren. Detta genom att starta ett investeringsbolag tillsammans med klubben, skriver klubben i ett pressmeddelande.
Fotboll • Publicerad 28 januari 2019 • Uppdaterad 29 januari 2019
Johan Andersson, VD Mellby Gård.
Johan Andersson, VD Mellby Gård.

En unik satsning ska ta TFF tillbaka till allsvenskan. Strax före klockan elva på måndagskvällen meddelade klubben att huvudsponsorn Mellby Gård kommer att öka sitt engagemang i klubben, till en nivå som aldrig tidigare, trots att företaget pumpat in över 100 miljoner kronor i TFF genom åren.

Det var Fotbollskanalen som avslöjade det hela sent på måndagskvällen. Fjorton minuter senare kom ett pressmeddelande från TFF om att klubbens styrelse nu lägger fram ett förslag om en unik satsning tillsammans med huvudsponsorn Mellby Gård. Förslaget innebär att ett investeringsbolag startas i samarbete med huvudsponsorn.

Annons

Mellby Gård lämnar samtidigt en utfästelse om att, över tid, tillföra 50 miljoner i bolaget. Detta utöver den ordinarie sponsringen till föreningen.

Genom bolaget, där Trelleborgs FF blir delägare, ska elitsatsningen för herrlaget renodlas med målsättning att på sikt vara i topp tio i allsvenskan.

– Det är en väldigt långsiktig satsning och det är också en unik satsning i TFF:s historia. De här pengarna kan användas för att göra förvärv, men också för att tillföra kapital till klubben, utöver den sedvanliga sponsringen som finns i dag. Det primära med satsningen är att kunna göra bra förvärv, att stärka truppen och att få ett herrlag som är topp tio i allsvenskan, säger Johan Andersson, vd Mellby Gård, till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Vi gör det här för att vi älskar TFF och vi har en lång historik med klubben. Vi gör det här med hjärtat och man ska också säga att det här bolaget kontrolleras av TFF. Det är vi som står för kapitalet, men det är TFF som står för de röststarka aktierna, så de står faktiskt för majoriteten av det här bolaget och kontrollerar det, säger Johan Andersson i intervjun.

Klubben har kallat till en presskonferens klockan 12 på tisdagen där satsningen ska presenteras.

Frågan ska avgöras på TFF:s årsmöte nästa måndag, där klubbens medlemmar får ta ställning till det.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons