Annons

Melander: Det här känns rätt

Redan före Anders Grimbergs första match som tränare hyllas han av TFF-kaptenen Dennis Melander.
– Hans energi får en att känna suget igen.
Sport • Publicerad 19 juni 2012
Foto: Tomas Nyberg

TFF har inte bara en ny tränare. Till onsdagens match mot Hammarby är även lagkaptenen Dennis Melander tillbaka. Efter nästan en månads frånvaro går han direkt in i startelvan.

– Jag är redo, lovar Dennis Melander.

Annons

Att Hammarby står på andra planhalvan inspirerar.

– Kul. Det är alltid lite nerv att möta Hammarby. Det är ett lag som vill spela boll och på så vis går det att straffa dem. Hammarby är ett storlag i deras egna ögon. Nu har de varit i superettan ett tag, men det är självklart extra kittlande att ställas mot en storklubb från Stockholm.

Det är inte bara motståndet som inspirerar. Sedan i söndags har Anders Grimberg lett laget som ny huvudtränare.

Dennis Melander som var med i laget senast Anders Grimberg var TFF-tränare, 2002 och 2003, är optimistisk över hans inträde.

– Det ”Grimman” kommer in med är hans oerhörda energi, det lyser i ögonen på honom när han pratar fotboll och det smittar av sig. Jag gillar hans tänk att fotboll ska vara kul, det ska finnas glöd och han vill se mycket folk med i anfallen.

TFF-kaptenen säger att det är svårt att göra några drastiska förändringar på den korta tid som Grimberg varit ansvarig. Men att truppen, som tyngts av en resultatmässigt svag vår, nu känner andra vibbar är klart.

– Det känns som att det här är rätt. Vi får in en helt ny röst som inte bär den ryggsäcken som vi andra har. Grimberg fullkomligt sprudlar av energi. Som spelare vill man påverka, men när det går tyngre och tyngre och vi förlorar matcher så kommer en annan person in och inspirerar. Det ger ny kraft. De tränarna vi har – Alf (Westerberg), Hannu (Sirviö) och Alex (Tengryd) – är oerhört kompetenta, men det handlar om olika personlighet och olika ledarstil. När det gått så dåligt under så lång tid kan det vara bra med en ny röst.

Vad kan publiken förvänta sig rent spelmässigt mot Hammarby?

– Förmodligen får de se ett lag som är väldigt laddat. Vi kommer att kriga. Vi kommer att ha mycket folk med i anfallsspelet och på så vis öka chanserna till att göra mål.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons