Annons

...medan IFK deppar

Precis som Stavsten hade IFK behövt en poäng i lördagens match.
Sport • Publicerad 21 mars 2010

TRELLEBORG. För Denis Bahtijarevics grabbar innebar det en svår bortamatch i Jönköping mot Hallby. För svår eftersom Hallby kunde vinna med ­ 28–23 (14–11).

Visserligen ledde IFK under inledningen och hade bland annat 3–1 då, men efterhand gick Hallby om och IFK tvingades därför jaga i uppförsbacke under stora delar av matchen.

Annons

– Det känns kämpigt nu innan kvalspelet tar vid. Jag tror det kan bli tufft och jag känner inte att topplagen i division ett är mycket sämre än oss, analyserar en ganska nedslagen Denis Bahtijarevic direkt efter matchen.

Hans grabbar hade alltså inte räckt riktigt till, även om alla försökte och gjorde så gott man kunde.

Bäst bland målskyttarna klarade sig Kenny Ekman som kom upp i nio mål.

– Vi gör en bra match och vi klarade av Trelleborgs offensiva försvarsspel och kontringsspelet stämde riktigt bra, berömmer tränaren Ola Olsson, i segerlaget till Jönköpingsnytt efteråt.

Hallby har haft en formkurva liknande IFK:s och såg efter juluppehållet att vara på väg mot ett negativt kvalspel då laget fick inkassera en rad förluster.

Främst var det då spelet på bortaplan som inte stämde. Men i de sista spelomgångarna av allsvenskan spelade Hallby upp sig ordentligt och tog flera viktiga segrar.

Laget slutar nu på sjätte plats i tabellen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons