Annons

Medaljjakten kan börja

Årets höjdpunkt för vissa. Chans till VM-biljett för andra. Under fredagen och fyra dagar framöver gör landets bästa simmare upp om SM-medaljer i Norrköping.
Sport • Publicerad 26 juni 2003

Som vanligt kommer Trelleborgs Simsällskap med en stark trupp om 17 simmare, men truppen kunde vara ännu starkare och något "säkert" guld finns inte såhär på förhand. - Emma Pålsson är ryggskadad och dessutom har Camilla Johansson bestämt sig för att bara simma lagkapp. Hon känner sig inte riktigt fulltränad och avstår därför de individuella sträckorna. När ryggsimsdrottningen från vårens kortbane-SM, guld på 100 och 200 meter ryggsim, är borta öppnas dörren för Sveriges unga ryggsimsgarde. En av Camillas lagkamrater tillhör den skaran. Kim Ödin, nyss fyllda 18, var trea då Camilla Johansson bärgade sina guld på kort bana. - Medaljerna inomhus var ett lyft. Det peppade mig och jag kände en vilja att bli bättre till nästa gång, säger Kim Ödin. - Jag kan komma sjua eller tvåa, allt beroende på dagsformen. Det blir svårt att ta medalj men känns allt bra och den rätta viljan finns där så kan det gå vägen, säger Kim. Tränare Mattsson håller med. - Kim fick en oerhört fin utdelning under kortbane-SM där hon hade marginalerna med sig. Men hon ska vara med och slåss. I övrigt får "Bebbe" Mattsson förlita sig på de stora namnen om förra årets medaljskörd, ett guld, tre silver och två brons, ska upprepas. Flera av stjärnorna har VM i Barcelona i sikte. - Mattias Ohlin siktar in sig på att ta en plats i VM-laget på 4x100 frisim och prioriterar frisimmet före ryggsträckorna och har kört ett eget upplägg, säger Bebbe som känner sig osäker på formen för de simmare som tränar i USA. - De är så många nu och normalt brukar jag kunna förutsäga hur det ska gå, men nu har jag sämre koll och det gör det hela lite mer spännande. Vad jag har sett är att Ida Mattsson och Sandra Steffensen ser starka ut, men om de är tillräckligt spänstiga för att simma riktigt fort får vi se. - Många sett starka ut under uppladdningen och har simmat fort.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons