Annons

Medaljer och nytt juniorrekord

Inför sista SM-dagen hade TSS åtminstone tre medaljchanser. En av dem slog in och en kom som en blixt från klar himmel.Ida Mattsson slog till i damernas frisimsfinal över 100 meter och slog bland andra Therese Alshammar.
Sport • Publicerad 1 juli 2003

- Men det märktes att ?Tessan? inte var i form. Mitt mål var att slå juniorrekordet och jag är mer missnöjd över att ha missat den chansen än jag är glad över bronset, sa Ida som hade två hundradelar tillgodo på Alshammar i mål.Ida kände sig sliten och det kanske var förklaringen till att hon inte lyckades försvara sitt SM-guld på 400 frisim.Hon blev tvåa, slagen med två sekunder av Josefin Lillhage. På 200 ryggsim satte TSS stort hopp till Kim Ödin.- Jag var inte alls motiverad och simningen funkade inte helt enkelt, sa Kim efter sin femteplats och hade behövt slå sitt personbästa för att ta medalj.Det sista medaljhoppet var Jonas Tilly på 50 meter frisim men han valde att stryka sig efter semifinalen.- Jag känner mig inte så sprintig, kroppen känns mer uthållig för tillfället, förklarade Jonas som satsade allt på att hjälpa medleylaget att slå det svenska juniorrekordet.- Vi har haft många försök här på SM och har misslyckats. Det här blir femte gången gillt att slå ett juniorrekord.Jonas Tilly, frisimsspecialisten som inte alls är oäven på ryggsim. I medleylagkappen inledde Jonas med ett ryggsim på 58,80.- Ett rejält ?pers? för Jonas som hade blivit klar tvåa med den tiden om han simmat individuellt, meddelade Bebbe.Niclas Clausen tog hand om bröstsimmet på den andra sträckan. Han presterade 2,5 sekunder bättre än han någonsin gjort förut och därmed fanns alla förutsättningar till en rekordtid.En bra insats av Patrik Ericsson på fjärilsimmet och sedan Filip Rudin på avslutande frisimmet och saken var klar.Killarna sträckte armarna i luften och jublade som om de vunnit hela racet. 3.58,58 räckte för att sänka juniorrekordet med en knapp sekund.- Helt coolt, tyckte Patrik Ericsson, vi hade våra känningar men jag trodde aldrig att det skulle gå.Sammantaget blev SM en lyckad tillställning för TSS. På seniorsidan två silver och tre brons, vilket var en medalj sämre än förra årets SM. I junior-SM plockade Trelleborg hem fyra guld, ett silver och tre brons och det var tre medaljer bättre än i fjor.- I det stora hela gör vi ett bättre resultat i år med tanke på hur truppen såg ut. De som kan ta guld är Mattias Ohlin, Camilla Johansson och Ida Mattsson och det var bara Ida som var med individuellt, summerade Bebbe.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons