Annons

Med medvind mot seger

Trelleborgs GK:s två bästa spelare är laddade inför Karolinercupen i morgon. Och åtminstone en av dem hoppas att det dåliga vädret håller i sig. "Vi hemmaspelare får fördel när det blåser mycket", säger Mark Larsson.
Sport • Publicerad 12 juli 2007
Bild: Malin Palm
Bild: Malin PalmFoto: 

När TA-sporten träffar Martin Lindholm och Mark Larsson inför Karoliner-cupen är det en sak som kommer på tal direkt [S] vädret.-Det här måste vara det sämsta vädret på 100 år, säger Mark.

Hans klubbkamrat Martin instämmer.

Annons

-Det är bedrövligt. Synd att det kommer just nu. Men man ska inte gnälla, det är lika dåligt för alla.

Blåsten kan ge fördel

Båda golfarna vet vad det innebär att spela på Trelleborgs golfbana när det regnar.

-] Man tappar 10-20 meter längd i sina utslag, eftersom bollen inte rullar när det är blött, säger Martin.

- Bollen pluggar ned sig på fairway och ibland kan det vara svårt att hitta den. Dessutom kan det finnas vatten på greenerna som man inte ser, lägger Mark till.

Men Mark Larsson ser inte nödvändigtvis den bistra väderleken som någonting negativt för hans golfspel i Karolinercupen, snarare tvärtom.

- Jag brukar spela bra i katastrofväder, berättar han.

Satsar på ledarbollen

Dessutom tror Mark att stark vind kan vara till hjälp.

- I herrseriespelet förra helgen var det vindstilla när vi spelade singel, och då kändes det inte som hemmaplan. När det blåser tio sekundmeter eller så, krävs det viss teknik på den här banan. Vi Trelleborgs-spelare har fördel då.

Annons

I Karolinercupen satsar Mark och Martin båda två på att ligga i ledarbollen på tävlingens sista dag, söndag.

Deras coach Lars Lindh tror att de två har stora chanser i tävlingen.

- Både Martin och Mark har mognat i sitt spel, och har varit med ett par år nu. Så de vet hur det är att spela under press. Chansen att en hemmaspelare vinner är större än på många år.

Lars Lindh ska själv spela tävlingen, något han gjort under alla sina nio år i Trelleborgs GK. Men hans två unga talanger ser det inte som självklart att de kommer att slå sin coach.

- Man ska aldrig räkna ut den gamle räven. Han går två rundor per år, och då går han på typ 67 slag, säger Mark Larsson.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons