Annons

Max rycker ut till Skånes försvar

På lördag smäller det. Sverige mot Spanien i all ära. För Max Westerberg handlar det om Skåne mot Norrbotten i distriktspojkturneringen i Örebro. "Vi har nog bättre chanser än Sverige", siar den 16-årige TFF:aren.
Sport • Publicerad 13 juni 2008
Lång fredag att vänta I dag slutar Max Westerberg grundskolan. Direkt därefter väntar slutspel i distriktspojkturneringen i Örebro för TFF:aren. BILD: Claes Nyberg
Lång fredag att vänta I dag slutar Max Westerberg grundskolan. Direkt därefter väntar slutspel i distriktspojkturneringen i Örebro för TFF:aren. BILD: Claes NybergFoto: 

Det är bråda dagar för unge herr Westerberg. I dag slutar han nian på Liljeborgsskolan. Sedan blir det ett kort firande. Tidig eftermiddag är det avfärd norrut. Mot Örebro och matcher mot Norrbotten, Örebro och Göteborg.

- Vi åker dit för att vinna. Skåne är ett bra distrikt. Bra tradition, bra resurser och en vilja från Skånes Fotbollförbund att utveckla unga spelare, säger Max, ende trelleborgare i 16-mannatruppen.

Annons

Som mittback rycker han ut till Skånes försvar.

- Jag spelade på den positionen i gruppspelet. Allra helst vill jag spela centralt, som mittback eller innermittfältare. Jag vill vara delaktig i spelet så mycket som möjligt.

För Skånelaget handlar det om sista steget före final. Gruppseger är vad som krävs för att nå dit.

- Final i Halmstad första juli, upplyser han. Max Westerberg beskriver sig själv som en god passningsspelare med god spelförståelse. Han vill gärna vara en ledare på planen.

- Jag måste förbättra snabbheten och så behöver jag utveckla mitt huvudspel, säger han.

I EM-tider hämtar han gärna inspiration framför teven.

- Jag har bara missat någon enstaka match.

Vad tycker du om turneringen?

- Upp och ner, riktigt bra klass i vissa matcher. Bästa matchen? Det får väl bli Sverige-Grekland, det var häftigt.

Favoritspelare?

Annons

- Fabregas i Spanien. Han är bra i båda riktningarna, både offensivt och defensivt och en bra passningsspelare. Viktig för laget, både i Spanien och i Arsenal.

Det är mot den nivån Westerberg själv siktar, även om det är små steg i taget som gäller. Utvecklingskurvan de senaste två åren har pekat brant uppåt.

- Först och främst ska jag slå mig in i tipselitlaget i TFF. Och inom en treårsperiod hoppas jag bli A-lagsspelare.

Men närmast är det alltså Skånes ära som ska försvaras.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons