Max Fuxberg förstärker TFF

(uppdaterad 23.45) Max Fuxberg, 22-årig försvarsspelare från Bunkeflo är TFF:s första nyförvärv inför 2008. "Max har spänsten, snabbheten och aggressiviteten som krävs för att bli riktigt bra", säger TFF-tränaren Tom Prahl.
Sport • Publicerad 13 november 2007
Ännu en spelare med MFF-förflutet är klar för TFF. För tre år sedan tränade Max Fuxberg med TFF någon vecka innan han i stället hamnade i Boden. Nu anses Fuxberg mogen för allsvenskan. På bilden är han i duell med TFF:s Ivica Skiljo i en träningsmatch 2005. Arkivbild: Tomas Nyberg
Ännu en spelare med MFF-förflutet är klar för TFF. För tre år sedan tränade Max Fuxberg med TFF någon vecka innan han i stället hamnade i Boden. Nu anses Fuxberg mogen för allsvenskan. På bilden är han i duell med TFF:s Ivica Skiljo i en träningsmatch 2005. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Max Fuxberg är fostrad i Malmö FF och har därefter spelat i Höllviken, Boden och de två senaste säsongerna i Bunkeflo IF. Nu känner han sig mogen för allsvenskan.

- TFF är ett lag som passar mig bra med många spelare som jag känner innan och två tränare som jag också haft innan, säger Max Fuxberg vars kontrakt med Bunkelfo går ut den sista november.

Han har en bra säsong bakom sig i superettan. I 16 matcher spelade han mittback, i 9 högerback.

- Spelar egentligen ingen roll var jag spelar. Kanske är det lite roligare att spela högerback, då får man följa med upp lite mer. Fast förra året gick det nog bäst som mittback.

Tom Prahl har följt Fuxberg sedan han själv tränade honom i Malmö FF.

- Max utvecklades tidigt och har nu haft några år där han varit ute och skaffat sig matchrutin, säger Prahl och prisar snabbheten hos Max Fuxberg.

- Att ha snabba mittbackar är guld värt i dag. Det gör att du kan stå högre med laget och att du lättare kan reparera eventuella misstag.

Unga duktiga backar är det gott om i TFF. Prahl medger att det saknas en rutinerad kraft där bak.

- Samtidigt kan vi inte ha hur många mittbackar som helst. Och vi ser en stor potential i de unga spelare vi har.

På onsdagen ska Max Fuxberg skriva på ett treårskontrakt med TFF.

Fuxbergs kontrakt med Bunkeflo går ut efter 2007. Däremot ska TFF betala utbildningsbidrag till super-ettanklubben.

- Det rör sig om cirka 100 000 kronor i utbildningsbidrag, meddelar TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

I den fortsatta jakten på förstärkningar är det forward och målvakt som står högst på listan. På försvarsfronten hoppas man även få in en vänsterfotad vänsterback.

När det gäller eventuella brasilianska förstärkningar så är varken Pelé eller Maicon dos Santos nära TFF för närvarande.

- Pelé provtränar i Japan. Maicon har vi pratat med men de begär för mycket pengar i nuläget, säger Prahl.

Torsdagen den 29 november börjar försäsongs-träningen för TFF.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.