Annons

Mattsson med i leken igen

När TFF mötte Mjällby i U21-serien var det mot två comebackande försvarare som det största intresset var riktat, på förhand. Men det var lärlingen Tobias Mattsson som stal showen.
– Tobias var utmärkt, säger Alf Westerberg.
Sport • Publicerad 6 april 2011

TFF-tränaren fick se sitt lag sent i matchen vända underläge 0–1 till seger med 2–1, trots en spelare utvisad.

Det var inte enda ljusglimten på tisdagen.

Annons

Tobias Mattsson som inför den allsvenska premiären i sista stund valdes bort till förmån för Johan Nilsson Guiomar, visade att han vill ta en mittbacksplats mot Gais.

– Det är klart att vi funderar på hur vi ska lösa backlinjen på lördag, men hur det blir vet jag inte. Jag kan bara konstatera att det var en utmärkt insats av Tobias, säger Alf Westerberg.

Tobias Mattsson fortsätter att imponera. Även om det handlade om U21-serien mönstrade Mjällby en stark offensiv med Samuel Petrone, Adam Berner och den omtalade Moestafa El Kabir som i sommar lämnar Strandvallen för en tillvaro i Serie A och Cagliari.

– Det är en stark trio och Mjällby skapade ett rätt bra tryck på oss. Stundtals var vi riktigt hårt ansatta, säger Alf Westerberg.

Vad är det som Tobias Mattsson gör så bra?

– Hans följsamhet är väldigt god, han blir i princip aldrig utslagen i matchen. Han är snabb och är bra i positionsspelet. Det han saknar är företagsamhet i uppspelsfasen, men försvarsmässigt finns det lite att anmärka.

Alf Westerberg konstaterar att Tobias Mattsson svarat för en stark försäsong med en liten svacka veckorna före premiären.

– Idag visar han att han är i form.

Meniskopererade backduon Yousef Fakhro och Tuomo Turunen fick 67 minuters speltid. ”Godkänt”, lyder betyget från Westerbergs sida.

– Naturligtvis visar de upp en ringrostighet, konstigt vore det annars. Det här var ett bra test för dom och båda är friska. Det är bra att de är igång och rosten försvinner med mer träning och fler matcher. Om någon är aktuell för spel mot Gais är tidigt att säga något om.

Annons

Matchen mot Mjällby var en av de märkligare som Alf Westerberg varit med om på länge. Viktor Svensson visades ut efter en timmas spel och några minuter senare satt 1–0 bakom Calle Wachtmeister.

I jakten på poäng flyttades Mattias Adelstam upp som en andra toppforward och inom loppet av fura minuter gjorde han två mål och däremellan prickade Adelstam även ribban med ett skott.

– Två bra spelmål av oss. Ärligt talat så rosade vi aldrig marknaden i matchen, men allt släppte sista kvarten då vi fick en väldig energi, säger Westerberg som hyllade tvåmålsskytten Adelstam, Wachtmeister, Mattsson och Ibrahim Koromas starka avslutning.

Det trista i matchen var Viktor Svenssons röda kort som kom efter en eftersläng. Utvisningen var en så kallad grov förseelse och TFF hyser inget hopp om att undslippa avstängning.

– Viktor är automatiskt avstängd en match i U21-serien och det ska mycket till för att det här inte kommer drabba oss även i allsvenskan.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons