Annons

Mattisson nobbar TFF

I vintras Magnus Arvidsson. Nu Hans Mattisson. Halmstads BK har för vana att snuva TFF på tilltänkta nyförvärv. "Vi kan inte betala vad HBK betalar", säger Lasse Larsson.
Sport • Publicerad 1 november 2006
TFF fick nobben. Hasse Mattisson valde Halmstad och skriver i dagarna på ett ettårskontrakt. Här ses den förre MFF-spelaren i en duell med Örgrytes Ailton Almeida. @08 Bildbyline:Arkivbild: Scanpix
TFF fick nobben. Hasse Mattisson valde Halmstad och skriver i dagarna på ett ettårskontrakt. Här ses den förre MFF-spelaren i en duell med Örgrytes Ailton Almeida. @08 Bildbyline:Arkivbild: ScanpixFoto: 

Mittfältsveteranen Hasse Mattisson förlänger sitt kontrakt med Halmstads BK med ett år.

– Jag har inte skrivit på men vi är i stort sett överens. Jag har tackat nej till Trelleborg eftersom jag hade ett alternativ som var bättre, säger 34-åringen till TA-sporten.

Annons

TFF går därmed bet på ett tilltänkt nyförvärv. Klubbdirektör Lasse Larsson säger att klubben inte kunde matcha Halmstads bud, men han avfärdar att det handlar om snålhet.

– Vi gav ett bra bud, men Halmstad betalar helt andra pengar än vad den klubben gjorde för några år sedan. Vi kan inte betala vad HBK betalar, säger Lasse Larsson. Enligt vad TA-sporten erfar har Halmstad erbjudit Mattisson en "signing bonus", en summa som nykomlingen aldrig kom i närheten av.

Hasse Mattisson vill inte gå in på de ekonomiska villkor som han erbjudits.

Anser du att TFF är för snåla?

– Det vill jag inte påstå. Jag är ju inte den som flyttat runt på mig så mycket så jag vet inte vilka löner som gäller. Men Halmstad har etablerat sig i allsvenskan och Trelleborg som nykomling kan inte slå på för stort. Klubben har väl inte den ekonomin, säger Mattisson.

– Men det var inte bara ekonomin som avgjorde. HBK gav mig chansen i somras. De är nöjda med mig och jag trivs bra i klubben och med spelarna. Det har också varit bra rent fotbollsmässigt.

För TFF:s del innebär Mattissons val att jakten efter en central mittfältare stannat av.

Klubben avvaktar Jonas Bjurströms beslut och ska i nästa vecka förhandla med Mattias Thylander. Deras kontrakt går ut.

I dagarna väntas också Martin Smedberg fatta beslut om sin framtid. Han väljer mellan TFF och Gais.

– Mattisson var en spelare vi ville ha, men vi kan inte räkna med att få alla, säger Lasse Larsson.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons