Annons

Mattias Ohlins VM-plats i fara

Trelleborgs stora affischnamn i svensk herrsimning är sjuk. Blek i ansiktet och med glasartad blick satt Mattias Ohlin och tittade på de första försöksloppen på söndagsmorgonen där det senare simmades försök på 100 meter frisim. Men då var Mattias inte kvar. - Jag är magsjuk och har fått antibiotika av landslagsläkaren, sa han kort innan han åkte till förläggningen för att kurera sig.
Sport • Publicerad 29 juni 2003

Naturligtvis var han besviken. Det var här på SM som Mattias skulle kvalificera sig till VM i Barcelona om tre veckor. Säsongens stora mål är därmed i fara.- Mattias har inte behållit maten på två dygn och hade feber i natt. Det finns inte en chans att han deltar på 100 meter rygg på måndag, sa TSS-tränaren Bebbe Mattsson.Individuell start på 100 meter rygg och framför allt en plats i finallaget på 4x100 frisim i VM-bassängen. Så var det tänkt. Så kanske det inte blir.- Två killar i laget är förhandsnominerade (Lars Frölander och Stefan Nystrand) och om fyra killar simmar ruskigt fort i frisimsfinalen vet jag inte vad förbundskaptenen gör. Å andra sidan har Mattias alltid varit ordinarie i laget på mästerskapen och gjort bra ifrån sig. Laget behöver Mattias, tyckte Bebbe Mattsson.Förbundskapten Hasse Bergqvist tyckte det var tråkigt att Mattias Ohlin insjuknat.- Hans chanser att komma till VM har minskat drastiskt. Men det är inte kört, han kan ju vara med i medleylaget på tisdag.Kan du ta ut Mattias även om han inte gör några fler lopp i SM?- Han har ju gjort 50,40 under SM redan, men det är ju inte roligt för honom att hoppas att de andra simmar dåligt, var förbundskaptenens kommentar.Mattias Ohlins sista chans att visa upp sig är på tisdagens medleylagkapp. Senare på kvällen meddelar Hasse Bergqvist den svenska VM-truppen.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons