Annons

Mattias har högre höjder i kroppen

Vellinge Idrottsplats fylldes av friidrottande barn och ungdomar under lördagen och söndagen. Alla var med i Finish Games och de som tävlade i går hade tur med vädret – de som var i farten i lördags hade ett rent elände.
Sport • Publicerad 18 juni 2007
IFK:s Mattias Green vann höjdhoppet på 1,95 och det är bara tre cm från det bästa han presterat på tävling. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
IFK:s Mattias Green vann höjdhoppet på 1,95 och det är bara tre cm från det bästa han presterat på tävling. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

– Jag var funktionär hela lördagen och det regnade nästan oavbrutet hela dagen och det lär ha kommit nästan 40 mm regn.

Så säger Paul Madsen – bara en i mängden ledare som gör Finish Games möjligt att arrangera varje år.

Annons

Paul är också tränare åt Mattias Green, IFK Trelleborgs lovande höjdhoppare.

– Mattias har tränat med oss de senaste åren och det fungerar bra. Nu har han haft studenten att tänka på men normalt är han en tvåmetershoppare, menar Paul.

Mattias hoppade 1,95 i går och med den höjden var han helt ohotad.

– Jag har som bäst hoppat 1,98 på tävling, så detta är helt OK! menar han efteråt.

Mattias tränar fyra till fem pass i veckan och ser fram emot sommarens tävlingar:

– Ja, det ska bli roligt. Till hösten börjar jag en tvåårsutbildning till brandman i Revinge och då hoppas jag också få lite extra tid till hoppträning, avrundar Mattias. Bland många andra fina lokala resultat märks Axel Härstedts 53,13 i diskus och på det vann hemmakastaren.

IFK har inte bara Mattias Green som lovande höjdhoppare. Även Lukas Odell vann och han vann på 1,90 – för sjuttonåringar.

IFK:s Patricia Wiedel vann 800 meter för seniorer och hon fick 2.18,26 vilket är en helt gångbar tid.

Även IFK:s Pernilla Nilsson vann och hon vann en trippel!. 100 meter med 12,74 och dubbla distansen med 26,18. Dessutom lite udda 300 meter med tiden 42,48. Pernilla tävlar i F15.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons