Annons

Mattias går stadigt framåt

Altonabrottarna Mattias Mårtensson och Johan Vuris hade i går att tampas med tuffa motståndare. Johan kammade noll men för Mattias gick det som en dans!
Sport • Publicerad 7 november 2007
Mattias Mårtensson var kvällens stora behållning bland hemmabrottarna i Idrottshemmet i går. Här är visserligen Mattias underst i röd trikå men han har precis kopplat en arm- och huvdukoppling på BK Trims Joakim Fagerholm. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Mattias Mårtensson var kvällens stora behållning bland hemmabrottarna i Idrottshemmet i går. Här är visserligen Mattias underst i röd trikå men han har precis kopplat en arm- och huvdukoppling på BK Trims Joakim Fagerholm. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Mattias Mårtensson började brottas i tioårsåldern och pendlade då med föräldrarnas hjälp från Klagstorp till Skegrie.

Redan från början visade Mattias stort engagemang och missade sällan eller aldrig ett träningspass. Detsamma gäller fortfarande och nu är det nästan träning varje dag som gäller:

Annons

– Jag tränar brottning här i Skegrie måndag och torsdag och i Limhamn varje tisdag. De andra dagarna i veckan tränar jag själv och då gäller löpning och styrketräning.

Bara för några år sedan fanns många tvivlare, när det gäller Mattias utveckling men nu är det helt andra tongångar i Idrottshemmet.

– Han har gått framåt oerhört det senaste året och han kan bli hur bra som helst, menar Altonalegenden Jonas Hahne – på plats i Skegrie i går.

Som 18-åring har Mattias arbetat bort valpigheten via den hårda träningen och nu ligger han också i fas när det gäller vikten:

– Ja, nu väger jag 93 kg och den passar bra till min längd. Dessutom trivs jag nu i 96 kg-klassen.

I går bollade Mattias i stort med sina båda motståndare. Först gällde Joakim Fagerblom i BK Trim och där briljerade Mattias med ett av sina specialgrepp:

– Ja, arm- och huvudkoppling är något av min specialitet men jag är ganska bra på omvänt livtag och rullning också.

Mattias vann på poäng och med 3– 1 över Fagerholm och i nästa match – mot Marsvinsholms Pontus Andersson – var han än mer överlägsen. Seger på teknisk överlägsenhet och 4– 1 i lagmatchen. Mattias tycker samarbetet med Limhamn har givit både honom och andra i Altona en kick:

– Ja, det har fungerat bra redan från början och vi har blivit kompisar allihop. Dessutom är det väldigt utvecklande att träna tillsammans.

Ryssen, den väldige Alexander Karelin, är Mattias store idol bland brottare och han siktar själv på att gå långt:

Annons

– Ja, jag ska satsa på brottningen i många år och jag vill se hur bra jag kan bli. Till vardags gäller byggprogrammet på Bastionskolan och studenten väntar till sommaren. Dit är det ju dock långt och innan dess har Mattias tagit sikte på flera individuella tävlingar:

– Jag ställer först upp i Gustav Freij Cup i helgen som kommer men senare väntar Söderslättsmästerskapen, DM och SM, avrundar Mattias.

För Johan Vuris gick det inte lika bra i går. Johan tvingades inkassera två poängförluster – mot Trims David Svensson och Marsvinsholms Magnus Gustafsson.

Hur gick det då sammantaget för konstellationen Limhamn/Altona?

Inte så bra som man säkert hoppats och det blev två förluster. Först 13– 17 mot Trim och sedan 12– 19 mot Marsvinsholm.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons