Annons

Mattias Adelstam: Jag stannar

Han har varit besviken på att inte få spela som anfallare och ville bort från klubben. Men Mattias Adelstam stannar i TFF.
– Klubben har sagt att jag inte är till salu, säger TFF:s yttermittfältare inför matchen mot IFK Norrköping.
Sport • Publicerad 30 juli 2011
Mattias Adelstam på träningen på Köpingeplanen på fredagen.
Mattias Adelstam på träningen på Köpingeplanen på fredagen.Foto: Claes Nyberg

Mattias Adelstam kom till TFF inför förra säsongen från Ängelholm, då som skyttekung i superettan. Men i TFF har han fått agera yttermittfältare.

Själv vill han spela anfallare och frågade därför för ett par veckor sedan hur TFF ställde sig till att sälja honom. Men Adelstam har fått ge upp tankarna.

Annons

– Jag kommer att stanna. Jag är inte till salu har klubben meddelat mig.

Hur känns det?

– Det är bara att acceptera. De vet förutsättningarna, jag vill spela anfallare, men jag vill alltid prestera och jag gör det där tränaren sätter mig.

På lördagen väntar IFK Norrköping på bortaplan för TFF. Lagets givne anfallare Fredrik Jensen har feber och missar matchen.

Med all sannolikhet ersätter Andreas Grahm Jensen på positionen längst fram.

En position som Adelstam gärna vill ha.

Hade du velat spela anfallare nu när Jensen är borta?

– Jag vill alltid spela anfallare. Jag är en anfallare. Men jag accepterar Toms (Prahl) beslut, han tycker att jag passar bättre som yttermittfältare och då rättar jag mig efter det, säger han diplomatiskt.

Och han är nu fokuserad på att se till att TFF klarar nytt allsvenskt kontrakt. Lördagens match på Nya Parken i Norrköping är en ny sexpoängsmatch, då IFK Norrköping ligger på 13:e plats, en position och en poäng efter TFF.

– Det blir viktigt att vi hänger med från början, och att vi håller tätt de första 20 minuterna så att det inte blir som mot Syrianska senast, säger Adelstam.

Annons

TFF har haft svårt denna säsong i flera matcher mot de nuvarande bottenkollegorna. Förlust både hemma och borta mot Syrianska, bara en poäng mot Halmstad och förlust i hemmamatchen mot IFK Norrköping tidigt i våras.

– Vi spelade ut dem här hemma, men vi fick inte in bollen. När vi är inne i en dålig trend blir det så att vi får jobba på varje chans vi får och det blir ofta stolpe ut då. Jag vet inte varför vi har haft svårt i vissa matcher, vi har varit lite rädda då kanske.

– Men vi har glömt matchen mot Syrianska och fokuserar på att hitta tillbaka på det vi är bra på, som vi visade hemma mot IFK Göteborg, säger den Olympicfostrade TFF-spelaren.

TFF har återigen en sen lördagsmatch. För spelarna innebär det att hela fredagen och lördagen går bort för fotboll.

– Socialt sett är det inte så roligt.

– Förra helgen efter matchen i Södertälje var jag hemma i lägenheten klockan halv sex på morgonen. Lördagsmatcherna blir på så sätt lite tuffare.

På fredagseftermiddagen efter träningen på Köpinge­planen satte sig spelarna i bussen för att åka 50 mil till Norrköping.

– Vi spelar kort och kollar på film för att fördriva tiden, berättar Adelstam.

Bussresan hem på lördagskvällen blir betydligt roligare med tre friska och viktiga poäng i bagaget.

Tomas Johansson
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons