Annons

Mats Lilienberg fortsätter i TFF

Efter några veckors tuffa kontraktsförhandlingar är det nu klart att Mats Lilienberg blir kvar i TFF minst ett år till. Det var allsvenskt spel som lockade mest.
Sport • Publicerad 5 december 2003

Förra säsongens TFF-skyttekung Mats Lilienberg, 33, stannar minst ett år till i klubben. Det blev klart i går. - Det känns kanon, säger han. Var det ett svårt beslut? - Både och, men det som avgjorde var att jag får spela allsvenskt igen. Sedan är det ett jävla gott gäng också. Förhandlingarna har dragit ut på tiden och ryktena har varit många. Mats Lilienberg bekräftar att det tidvis varit svårt. - Ja, det kan man lugnt säga. Det har varit tufft men vi har givit och tagit på olika punkter. Men det är så här: Ska jag avsluta karriären i Sverige är det i TFF. Jag har upplevt så mycket i den klubben att det inte skulle gå att sluta någon annanstans. Därmed inte sagt att det här är sista året. Hur länge ska du spela på elitnivå? - Så länge jag har något att tillföra och känner att jag duger finns ingen anledning att sluta. Det här är ju det roligaste jag vet. Precis som efter bragdmatchen mot Häcken i höstas är han full av tillförsikt när det gäller TFF:s möjligheter nästa år. Klubbens första år i allsvenskan sedan 2001. - Jag har hela tiden sagt att om vi får behålla det här laget så kan vi överraska stort. Tränaren Ulf Larsson är förstås nöjd med att 18-målsmannen är klar för ett år till och han erkänner att han blev orolig då förhandlingarna drog ut på tiden. - Klart man blir orolig! Mats gjorde ju 18 mål i år. Var hittar man den ersättaren? - Det är i alla fall oerhört positivt att han stannar. Jag har aldrig sett honom så bra som den här säsongen, han gjorde ju mål nästan i varje match!

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons