Annons

Mathias Persson lämnar IFK för Björnen

Sport • Publicerad 9 november 2006

Konkurrensen i IFK blev för tuff. Nu väljer högersexan Mathias Persson att fortsätta sin handbollskarriär i HK Björnen i division två. Om all pappersexercis hinner klaras av debuterar Persson för Sjöboklubben redan till helgen.

– Jag hade en massa kompisar där sedan tiden i YIF. Därför låg Björnen bäst till, förklarar Mathias Persson som därmed bryter sitt tvåårskontrakt med IFK.

Annons

– Det är ett beslut i samförstånd. Mathias har varit en laglojal spelare som alltid ställt upp för klubben, säger sportchefen Patric Sandblom.

Den 22-årige högersexan kom till IFK från Ystads IF inför förra säsongen, en säsong då han till stora delar var ordinarie.

När Denis Bahtijarevic värvades i somras hårdnade konkurrensen avsevärt.

I år har han inte tagit plats i truppen till någon elitseriematch.

– Det är svårt att peta någon av Denis eller Senad (Alkic). Man känner sin förmåga och jag håller väl inte riktigt i elitserien, säger Mathias Persson som hoppas få en nytändning i Björnen. När Persson lämnar har IFK samtidigt nya spelare på ingång.

Ambitionen var att ha ett nyförvärv klart redan till lördagens hemmamatch mot Skövde.

Så blir det inte.

– Det är en del byråkratiska hinder kvar, men vi räknar med att han kommer och tränar med oss nästa vecka, säger sportchefen Patric Sandblom.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons