Annons

Match: Vänersborg-Pingvin 7-0

Pingvins damer har spelat färdigt i SM. Men laget föll med flaggan i topp när man på lördagen även förlorade den andra semifinalmatchen mot Vänersborg. Västgötarna vann med knappa 7-0.
Sport • Publicerad 21 september 2002

- Så här nära har vi aldrig varit att slå dem, konstaterade Janita Haapalainen i Pingvinlaget som jämförde resultatet med fjolårets bortamöte med Vänersborg. - Då åkte vi på stryk med 0-60, så det här var ändå ett klart steg i rätt riktning. Pingvin hade 0-0 i pausvilan, men Vänersborgs hårda spel kostade en del fläskläppar och blåtiror. - De spelade oerhört fysiskt i klungan, berättade James Mansell som rest med laget upp till Vänersborg. Matchavgörandet kom en kvart in på den andra halvleken, ett missförstånd i Pingvins försvar bäddade för Vänersborgs klunghalv Frida Rydberg, som kunde gå igenom och göra ett försök. Den följande målsparken omsatte sedan Frida i ytterligare två poäng. - Men vi var riktigt nära försök ett par, tre gånger, berättade Janita Haapalainen. - Vi tar dem nästa år istället, tillade hon. SM-semifinal 2, damer Vänersborg-Pingvin 7-0 (0-0) V: Frida Rydberg 7. Vänersborg till final med 2-0 i matcher.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons