Annons

Match: Trelleborg Vikings-Sölvesborg 10-4 (1-4, 4-0, 5-0)

Efter att vikingarna låtit Sölvesborgsspelarna leka in fyra mål inom loppet av sex minuter i den första perioden började upphämtningen med 45 sekunder kvar.
Sport • Publicerad 5 februari 2002

Då hade redan Conny Johansson tröttnat på den otacksamma målvaktssysslan och lämnat över till Patric Johnsson som fick bättre hjälp av försvaret och Mikael Lönnberg kunde reducera efter assist av Henrik Moritz. I den andra perioden kom Vikings ut som ett helt nytt lag. - Vi fick en skrapa i pausen och dessutom var vi besvikna på vårt eget spel, förklarade Niklas Borgqvist scenförändringen i den andra. Efter 4.06 klämde Marcus Niclasson in 2-4 och på nytt var det skridskoskicklige Henrik Moritz som assisterade. 5.13 var det Mikael Åhlanders tur att skicka in reduceringen till 3-4, assisterad av Borgqvist. Utjämningen kom efter 5.39 då Sergej Babij kunde skotta in 4-4 efter passning från Marcus Niclasson. Med knappt två minuter kvar av andra perioden såg Babij på nytt till att stänka in pucken i mål och det innebar att Vikings kunde gå till periodvila med ledning 5-4. Men även om man vann skottstatistiken med förkrossande 22-8, var det på håret. 16.25 in i perioden orsakade nämligen annars mycket duktige backen Peter Karlsson en straff. Patric Johnsson räddade emellertid straffen i detta avgörande skede av matchen och efter det spikade han igen totalt. Tredje perioden var ren uppvisning. Fortsättningstvåan Trelleborg Vikings-Sölvesborg 10-4 (1-4, 4-0, 5-0) T: Mikael Lönnberg 2, Sergej Babij 2, Niclas Borgqvist 2, Marcus Niklasson, Mikael Åhlander, Fredrik Hallberg, Peter Karlsson. S: Henrik Assarson 2, Karl Bull 1, Martin Hedlin 1.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons