Match: Tif Vikings-Glimma 2-10 (0-6, 2-2, 0-2)

Division två-tåget är på väg att ordentligt gå ifrån Tif Vikings och i dagens läge är det inte många kring laget som på allvar tror att laget är kapabelt att klara sig kvar. Detta trots att man får ytterligare en chans, där den pågående fortsättningsserien följs av en ny kvalserie längre fram.
Sport • Publicerad 27 januari 2002

Även om det då kommer att handla om möten med division tre-lag, så talar alltså inte mycket för Tif Vikings i dagsläget. Efter matchen mot Glimma i Söderslättshallen gav tränaren Lars-Göran Österlund följande analys: - Det är bara att konstatera, att vi har svårt att hänga med och sammantaget räcker vi helt enkelt inte till. I kvalserien kommer vi bland annat att möta Åstorp - som leder division tre och det är inget dåligt lag. I går släcktes väl nästan hoppet direkt, när gästerna gjorde 0-1 redan efter 0.57 och efter första perioden hade Glimma hunnit med att göra 0-6. Som om inte inledningen på matchen var nog - 0-7 följde endast 0.31 in i den andra perioden och för att ytterligare belysa bottenlagets elände, så missade Rikard Åkesson ett straffslag vid 0-8. Straffslaget följde på en frilägesutvisning, där Niklas Borgqvist fälldes och det blev också Niklas förunnat att göra Tif Vikings första mål lite senare. 1-8 gjorde han 4.52 in i mittenperioden och då assisterad av 2-8-skytten Markus Niclasson. Därmed blev också den andra perioden till den klart bästa för Tif Vikings i går. Division 2 Södra Tif Vikings-Glimma 2- 10 (0-6, 2-2, 0-2) Mål, Tif: Niklas Borgqvist (Marcus Niklasson), Markus Niklasson (utan ass.) Kallinge/Ronneby-Osby 3-5 Lund-Sölvesborg 10-2

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.