Annons

Match: Stavstens IF-IFK Trelleborg 25-18 (11-8)

Höstens 29-25 i IFK-favör vändes till seger för Stavsten i går efter tremålsledning i pausen och det var ett ganska logiskt resultat i en match som bjöd på härlig och äkta derbystämning - såväl på som utanför planen.
Sport • Publicerad 1 februari 2002

Stentuffa dueller spelare emellan avlöste varandra men domarparet Krister Andersson och Per-Ola Björk lyckades sätta en lagom ribba på tuffheten och dessa båda kom också från derbymatchen med ett högt betyg i protokollet. Matchen blev i mångt och mycket en giganternas kamp mellan de båda lagens målvakter, där Stavstens Johan Nilsson drog det klart längsta strået - med sammanlagt nitton högklassiga räddningar, varav två straffkast och ett eget mål bakom Emil Hallgren. Trots Johans nesliga och ytterligare 24 insläppta mål stod IFK-Emil inte långt efter Stavstenskollegan och noterades för 18 fina räddningar. - Det var på tiden, var Johan Nilssons spontana kommentar när den egna målvaktsinsatsen kom på tal men Stavstenstränaren Christian Skoog var här av en annan uppfattning: - Johan var nästan lika bra senast i Eslöv och det blir så klart en helt annan trygghet i hela laget med ett så stabilt målvaktsspel. Även om Stavsten som lag betraktat fungerade klart bättre än IFK pekade ändå IFK-tränaren Staffan Ekberg på Johans målvatsspel som det nästan enda avgörande: - Johan var helt klart skillnaden mellan lagen i dag, även om Emil gjorde en mycket bra match. Stavstens målvakts- och försvarsspel blev avgörande, även om jag trodde att vi fått hål på Johan, när vi gick från 8-11 till 11-11 under inledningen av den andra halvleken. Vårt skytte fungerade ju dock inte och även detta bidrog så klart till att vi aldrig kom riktigt in i matchen. Förutom Johan Nilssons målvaktsspel levde Stavsten högt på Kenni Nørskovs målskytte i speciellt den andra halvleken, då han gjorde fem mål Med sju sammanlagt blev den väldige dansken också matchens bäste målskytt. Skall någon ytterligare premieras i segerlaget får det bli Per Carlsson som växer som spelare för varje match - och ju mer matchtid han får. I går inledde han taggad till tusen och redan efter 1.33 åkte han på en tvåminutersutvisning. För Stavstens del innebär segern fortsatt serieledning och efter Kristianstads förkrossande 34-17 mot Hästö verkar det upplagt för en seriefinal, när Kristianstad kommer till Söderslättshallen den 8 mars. För IFK:s del gäller det nu att se upp - neråt i tabellen! Division 2 Södra Stavstens IF-IFK Trelleborg 25-18 (11-8) Målen, SIF: Kenni Nørskov 7, Fredrik Värendh 5 (2), Christian Skoog 4 (2), Peter Olsson 3, Per Carlsson 2, Jeppe Sigfusson 2, Mattias Hoff och Johan Nilsson. IFK: Henrik Reiz 4, Niklas Ljungqvist 4 (2), Damir Alkic 4, Linus Svensson 2, Niklas Ljungqvist 2, Pierre Chamizo 2. Skurup-Bromölla 26-22 IFK Kristianstad-Hästö IF 34-17 Växjö-IFK Karlskrona 28-24

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons