Annons

Match: Stavsten-Kristianstad 31-25

Ett jättekliv mot division ett. Det tog Stavsten på fredagkvällen när man slog tillbaka IFK Kristianstad i en laddad seriefinal med 31-25 (16-14).
Sport • Publicerad 8 mars 2002

Stor matchhjälte inför 308 betalande åskådare - som lät som dubbelt upp - blev hemmakeepern Johan Nilsson, med 17 räddningar. Några av dem i psykologiskt viktiga lägen. Han ville dock inte höra talas talas om att saken nu var klar, trots tre poäng till godo på Kristianstad med två omgångar kvar. - Vi måste vinna en match till eftersom Kristianstad inte kommer att förlora några fler matcher. Statistiken visar att IFK Kristianstad faktiskt inte vunnit en match i seriesammanhang mot Stavsten i Trelleborg sedan - 1960! Och trenden bröts inte i går, även om det var Kristianstad som inledde bäst då man direkt satte en punktmarkering på Stavstens playmaker Christian Skoog. Men 1-4 på matchtavlan i inledningen skakade inte Stavsten. - Vi har vant oss vid det där med punkten nu. Det var samma mot Hästö senast, så vi har tränat på just det under veckan, förklarade Skoog vars manskap tog sig i kragen och spurtade ifatt till 8-8 kvarten in i matchen. Sedan handlade det mycket om Johan Nilsson i målet. Div 2 Södra Stavsten-Kristianstad 31-25 (16-14) S: Jeppe Sigfusson 7, Peter Olsson 5, Kenni Nørskov 5, Mattias Hoff 4, Tomas Juul 4, Fredrik Värendh 3, Christian Skoog 3. K: Jonas Bondesson 6, Joachim Stenbäcken 5, Tobias Fredriksson 4, Mattias Jönsson 4 (1), Anders Andersson 3, Thimmy Andersson 2 (1), Christian Olsson. Utv, S: 3x2. K: 3x2 Publik: 308 Text: Olle Dahlbäck

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons