Annons

Match: Pingvin-Uppsala 35-3 (15-3)

Herrarnas premiär i elitserien i rugby gick galant för Pingvins RC som besegrade ett Uppsala som mest försökte försvara sig.
Sport • Publicerad 27 april 2002

- Skönt att ha premiären avklarad, det är inte så lätt att spela mot ett lag som bara går in för att förstöra spelet för motståndarna, men vi vann ju ändå ganska klart, summerade Pingvin-tränaren Tom Tabua-Tamanivalu. Debuterande kanadensaren Shae Huston gjorde en mycket bra första elitseriematch och stod för tre av Pingvins försök. För Tom Tamanivalu är också återvändande Peter Ahlgren ett nytt namn i truppen. - Nya spelare för mig, men jag tycker att de smält in i laget som om de spelat här i flera år, menade Tamanivalu. Kraftigt regn och hård blåst omöjliggjorde finlir, i stället fick Pingvin satsa på att vinna mark via sparkar och bra klungspel. Elitserien, herrar Pingvin-Uppsala 35-3 (15-3) P: Shae Huston 15, Niklas Bringén 5, Peter Ahlgren 5, Peter Svensson 8, Peter Jarl 2.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons