Match: Palmstadens IK-Svedala IBS 5-5 (2-0, 3-0, 0-5)

Det såg onekligen lovande ut för Palmstadens IK under stora delar av derbymatchen mot Svedala i går på hemmaplan. 2-0 efter första perioden och 5-0 inför den avslutande tredje kunde väl inte ge annat än två säkra poäng, eller...?
Sport • Publicerad 20 januari 2002

Ja, så resonerade nog många i och kring hemmalaget men så enkelt var det inte utan vid full tid hade Svedala utjämnat till 5-5!

- Att leda med 5-0 verkar lätt men ett par snabba mål ställer lätt till det och så blev det nu, när Svedala gjorde både 5-1 och 5-2 under den tredje periodens inledning, förklarar Joakim Persson i Palmstaden - direkt efter matchen.

Allt började alltså bra för hemmalaget och 1-0 gjordes av Henrik Jörgensen redan efter 5.08 och under inledningsperioden hade man full kontroll över matchen i Palmstaden-lägret. 2-0 kom också rättvist efter 17.03 och då var det Robin Liljegren som sköt in bollen en bit utifrån men mitt framför målet och utan chans för Patrik Hansson i målet.

Visst spelade hemmalaget alltså bra under den första - och andra perioden men man skall tänka på, att Svedala då ytterst sällan spelade med fullt manskap. Bara under den första perioden drabbades man av fyra rättmätiga utvisningar - där målvakten Patrik Hansson dessutom fick fem minuter för en regelrätt fällning strax utanför målet. Svedala fortsatte att spela vårdslöst även i den andra perioden.

Under dessa båda utvisningsfyllda perioder passade alltså Palmstaden på att göra hela 5-0 men spelmässigt var faktiskt Svedala väl så bra under hela matchen.

Till sist gav detta alltså också full utdelning, där målet till 5-5 föll med 1.49 kvar av matchen. Under den tiden fick Svedala ett frislag som var mycket nära att resultera - till 5-6...

Division 4 Södra

Palmstadens IK-Svedala IBS 5-5 (2-0, 3-0, 0-5)

Mål, PIK: Teemu Alaluusua 2, Henrik Jörgensen, Christian Andersson, Robin Liljegren.

SIBS: Joakim Landgren 2, Dennis Bergqvist 2, Jan Lord.