Match: IFK Trelleborg-Skurups HB 25-27 (13-18)

Jadranko Milosevics och Johan Antonsens skador gör sig mer och mer påminda och utan dessa blir IFK-spelet stereotypt och enkelt förutsägbart för motståndarna. Detta gav sig tillkänna nästan omedelbart i matchen mot Skurups HB i Söderslättshallen, där gästerna tog över redan efter ledning med 5-4 och knappt spelade åtta minuter.
Sport • Publicerad 28 januari 2002

Fram tills dess hade IFK legat före i målprotokollet men när väl Skurup hade kopplat greppet om hemmalaget, släppte man aldrig detta. Ledningen i halvtid var alltså 18?13 och var som allra störst vid 22-14. Med "Jadde" och Johan borta blir som sagt IFK-spelet enkelt att tyda för motståndarna och i går handlade det mest om att förflytta bollen i sidled mellan Martin Ljungqvist, Damir Alkic och Pierre Chamizo på "niometer" och där en i trion oftast avslutade med skott. Det kvittade i stort hur aktiv Henrik Reiz var på linjen i mitten eller hur rörliga kantspelarna var - man fick nästan inga bollar att överhuvudtaget jobba med. Niklas Strandell fick ett par chanser och han tog vara på dessa och gjorde därmed tre fina mål. Detsamma gäller Andreas Tuvesson - som kom in i spelet mer och mer i den andra halvleken efter bänknötande under hela den första - och han kom också upp i tre mål till sist. Målen för hans del kom dock först, sedan han själv börjat blanda sig i bollhanteringen och tog initiativ lite längre in på planen. Henrik Reiz fick en enda inspelning under 60 minuters spel och på denna gjorde han också mål. - Vi bränner ju chanser så in i h-e, analyserade IFK-tränaren Staffan Ekberg direkt efter matchen. - Det märks att IFK brottas med skadeproblem och det sliter hårt på övriga i laget, när inte Staffan kan byta som normalt. I dag var det dessutom vi som hade flyt och IFK oflyt och då kan det bli så här, sa Skurupstränaren Mats Kleman efter matchen. Skurup vann mest på duktiga målskyttar i den förre IFK-aren Jesper Andersson och kontrings- och kantspecialisten Daniel Lindh samt på Patrik Wendels inspirerade målvaktsspel. Division 2 Södra IFK Trelleborg-Skurups HB 25-27 (13-18) Målen, IFK: Martin Ljungqvist 8, Damir Alkic 5, Niklas Strandell 3, Andreas Tuvesson 3, Pierre Chamizo 3, Patric Sandblom 2, Henrik Reiz. Skurup: Daniel Lindh 8, Jesper Andersson 6, Andreas Lager 4, Björn Lindskog 2, Andreas Andersson 2, Johan Nilsson 2, Johan Göransson 2 (1), Jonas Persson.