Annons

Match: Höllvikens Gif-IFK Trelleborg 1-3 (0-1)

- Icke en chans att det här IFK-laget skall kunna stanna kvar i division två och frågan är, om det överhuvudtaget blir någon seger.
Sport • Publicerad 12 maj 2002

Så kunde det låta på flera håll, när lokala fotbollsexperter spekulerade på sta'n inför division två-starten och lyssnade man på garvade IFK-are lät det ungefär likadant. Efter segern borta mot Höllvikens Gif är det väl dags att ta IFK på riktigt allvar och Gif åkte på en kalldusch nästan direkt. Efter 45 sekunder missade Wilner Registre på mittplan och tveksamheten gav Mattias Simonsson en kontring på högerkanten och 17-åringen uppträdde som en luttrad fotbollsspelare, när han ställdes ensam med Jonas Fredriksson i hemmamålet. - Jag kom helt fri och det var inga problem att skjuta in bollen, förklarade Mattias direkt efter matchen. Kalldusch för Gif men 0-1 gav så klart alla IFK-are extra råg i ryggen och varje spelare kämpade som nära nog aldrig tidigare, där Höllviken säkerligen hade ett 75 procentigt bollinnehav under inledningshalvleken. Som närmast kom hemmalaget dock en ribbträff, där Martin Nordbladh var inblandad och där kalabaliken inte var långt borta i IFK-lägret. En IFK-are i förskingringen, hemmastoppern Thomas Strandberg, sköt in en frispark direkt i mål från 25-talet meter och endast sju minuter in i den andra halvleken och detta ingav hopp om en vändning bland hemmapubliken. Thomas skott genom muren lurade totalt Dan Sadé i målet och precis likadant var det på andra hållet - med endast någon minut kvar. Då var det IFK:s Apostolos Papias som sköt från ungefär samma läge fast spegelvänt och där bollen nu lurade Jonas Fredriksson i hemmamålet ungefär lika grundligt. Målet betydde spiken i kistan och 1-3 på anslagstavlan och då hade Mattias Simonsson dessförinnan gjort 1-2 minst lika elegant som 0-1. - Bollen studsade över deras back och sedan var jag helt fri, var Mattias enkla förklaring då. Division 2 Södra Höllvikens Gif-IFK Trelleborg 1-3 (0-1) HGIF: Thomas Strandberg. IFK: Mattias Simonsson 2, Apostolos Papias.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons