Annons

Match: Hästö IF-Stavstens IF 23-23 (9-11), division 2 södra

Trots en poäng borta mot erkänt svårspelade Hästö i Karlskrona idrottshall var det idel sura miner i bussen tillbaka till Trelleborg - där ju materielet skall lämnas, även om samtliga spelare i Stavsten bor i antingen Lund, Malmö eller i Danmark.
Sport • Publicerad 3 mars 2002

Anledningen till de sura minerna beror på den ovanligt långa slutsekund i matchen och som kostade Stavsten en mycket viktig poäng. Så här förklarar tränaren Christian Skoog efter matchen: - Klockan står på 29.59 och Hästö får ett frikast. Vi ställer så klart upp oss på linje för att täcka. Istället för att skjuta passar dock spelaren bollen ut på kanten, där en ny spelare tar tag i bollen tar två steg hoppar in och gör mål. Det säger sig självt att allt detta är helt omöjligt att hinna med på en enda sekund och vi funderar på att lämna in en protest. Efter samtal med skribenter på plats förstår man Christians besvikelse och alla håller med men samtidigt förklarar man det svåra i att bevisa motsatsen - det vill säga att tiden just inte räckte till. Klockan i Karlskrona idrottshall är inte av den typ som finns i till exempel Söderslättshallen - som automatiskt ljuder vid full tid utan här får man sätta sin tillit till sekretariatets visselpipa. - Och den var helt omöjlig att överhuvudtaget höra i det publiktjut som uppstod, säger Christian - som därmed egentligen inte har mycket att gå på vid en eventuell protest. Slutet blev alltså till ett riktigt elände för Stavsten men faktum är, att inledningen inte var mycket bättre. Redan i det första anfallet skadade Peter Olsson sig vid en sammanstötning i näsan och tvingades därför utgå och minuten senare skadade sig målvakten Johan Nilsson i ena vaden. - I Peters fall ersatte Anders Åkesson och in i målet kom Johan Stabeck och rent spelmässigt gick det väldigt bra under inledningen, där vi var i ledning med 10-2, förklarar Christian vidare. Stavsten tog alltså en jätteledning som blev till "endast" 11-9 i pausen men sedan kom hemmalaget tillbaka och var bland annat i ledning med 19-15. Stavsten gjorde dock ett sista ryck - trodde man - och ledde med 23-21 minuten från slutet. Dubbla poäng för Stavsten istället för den man nu fick hade gjort avståndet till Hästö betryggande och nu är det fortfarande tre till trelleborgarnas fördel, medan Kristianstad gick upp jämsides via hemmasegern över Skurup. Division 2 södra Hästö IF-Stavstens IF 23-23 (9-11) Hästö: Tobias Karlsson 8, Martin Svensson 5, Martin Sandström 4, Magnus Nilsson 3, Mattias Skoplen 2, Daniel Friberg. Stavsten: Jeppe Sigfusson 5, Thomas Juul 5, Christian Skoog 5, Kennie Nørskov 3, Mattias Hoff 2, Pär Karlsson, Anders Åkesson, Fredrik Värendh.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons