Match: Eslövs HF-Stavstens IF 16-33 (6-15)

Det blev kattens lek med råttan i Norrevångshallen under söndagseftermiddagen, där Stavsten fullständigt krossade hemmalaget Eslövs HF. Eslöv ledde med 1-0 men sedan var det bara Stavsten för hela slanten och ledningen utökades undan för undan och trelleborgarna var aldrig före med fler mål än vid slutsignalen.
Sport • Publicerad 27 januari 2002

Christian Skoog lät de allra flesta på bänken få visa upp sina kvaliteter, där Kenny Nørskov blev matchens bäste målskytt med nio mål men där målvakten Johan Nilsson helt riktigt utsågs till Stavstens allra bäste spelare. - Skönt att få spela ut och roligt att gå runt på så många spelare. Oavsett Eslövs kvaliteter i dag, så är jag nöjd med att vi inte slängde bort så många onödiga bollar och att vi inte lät motståndarna kontra i någon högre grad, sa Christian Skoog direkt efter matchen. Som ursäkt till ett och annat stavstensslarv skall läggas det ovanligt svaga motståndet av hemmalaget, där ingen i går visade någon som helst division två-klass - av utespelarna. Målvakten Jonas Gottlind var dock mycket duktig och stod inte långt efter Johan Nilsson. Den tidigare stavstenstränaren Pelle Käll agerar nu spelande tränare i Eslöv och det är bara att konstatera, att 36-årige Käll inte längre räcker till som division två-spelare. När han väl lämnade planen mållös under slutkvarten trädde också flera unga spelare fram i hemmalaget och som alla var klart bättre och nyttigare än sin "läromästare". Av utespelarna i Stavsten briljerade Kenni Nørskov i den andra halvleken med sju mål på kontot då. Två som fick chansen att spela lite mer än vanligt i går var Mattias Hoff och Pär Karlsson och båda kan vara ganska nöjda med sin insats. Målmässigt blev det fyra respektive två i matchprotokollet för de båda. Division 2 Södra Eslövs HF-Stavstens IF 16-33 (6-15) Målen, Eslöv: Joakim Isaksson 3, Pelle Jansson 3 (1), Magnus Viberg, 2, Stefan Nilsson 2, Peter Sjögren 2, Nice Naumovski 2, Fredrik Nilsson, Mattias Larsson. Stavsten: Kenny Nørskov 9 (1), Thomas Juul 6, Christian Skoog 6 (1), Mattias Hoff 4, Fredrik Värendh 4 (1), Pär Karlsson 2, Jeppe Sigfusson, Peter Olsson. IFK Karlskrona-HS Lejonen 33-23

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.