Mästerskapspremiärför Trelleborg Kappsim

I somras bildades Trelleborg Kappsim. I helgen deltar klubbens simmare i Sum-Sim. TKS första mästerskap, med andra ord.
Sport • Publicerad 20 november 2004
Halva TKS-truppen till helgens Sum-Sim: Eleonor Lindborg, Emma Sjöbeck och Nathalie Lindborg. @08 Bildbyline:BILD: Claes Nyberg
Halva TKS-truppen till helgens Sum-Sim: Eleonor Lindborg, Emma Sjöbeck och Nathalie Lindborg. @08 Bildbyline:BILD: Claes NybergFoto: 

Sex simmare försvarar i helgen TKS färger när Sveriges bästa ungdomar tävlar i Göteborg på Sum-Sim, svenskt ungdomsmästerskap.

– Vi hoppas på fyra medaljer, säger tränaren Gunnar Wismar.

TA-sporten är på plats när halva truppen finslipar formen kvällen före fredagens avfärd. Trion – Emma Sjöbeck 14, Nathalie Lindborg 13, Eleonor Lindborg 12 – är på Vanningen.

Lagkamraterna befinner sig halvannan mil bort. Olivia Johansson 12, Amanda Laffrenzen 11 och Ida Lindborg 10 tränar i badhuset i Trelleborg.

– Turbulensen som varit inom simningen i Trelleborg har inneburit att simmarna blivit mer effektiva på träningarna. De utnyttjar varje pass, har lärt sig ta tillvara på de förutsättningar de har, säger Gunnar Wismar.

– Men det betyder inte att vi är nöjda med nuvarande situation. Under tiden som TKS arbetar för förbättrade träningsmöjligheter får simmarna rikta in sig på att prestera på tävlingar.

Sista passet inför Sum-Sim handlar mer om att få in känslan.

– Det märks på dem att det snart är tävling. De är koncentrerade, vet vad de ska göra och är fokuserade på det. Samtidigt är de avslappnade.

Vändningar och starter sitter som de ska.

– Passet var jättebra. Jag har haft problem med vändningarna förut, men nu stämde de, säger Emma Sjöbeck som hoppas på bra resultat på 100 bröst.

– Jag vill göra så bra som möjligt, vill känna att jag gjort vad jag kunnat. Jag är inte så nervös, det här är mitt femte Sum-Sim så nu vet jag hur det kommer bli. TKS största hopp är de äldsta systrarna Lindborg.

– Allt kändes bra i dag, det mesta i varje fall, säger Nathalie.

Hon har bästa kvaltid på 100 fritt och är medaljrankad på 400 fritt och 100 rygg.

– Jag satsar på guld men samtidigt kan man inte begära så mycket eftersom jag simmar mot de som är ett år äldre, säger Nathalie.

Så är det på Sum-Sim – vartannat år har simmarna rätt ålder. Det talar för Eleonor Lindborg.

– Jag har två mästerskap bakom mig men då har jag varit ett år yngre. Nu har jag åldern inne, säger Eleonor förhoppningsfullt.

Hon är topptankad på 400 frisim, är två på 100 fritt och tvåa på 100 rygg.

Martin Falkenby

Simning VELLINGE
Simning VELLINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.