Mästartakter av mästarna

Spårvägen är en av de hetaste utmanarna till SM-guldet. Eller snarare var. Trelleborgs BTK visade ingen pardon när utmanarna besegrades med 6"2. "Jättehärligt! Det är underbart när man får ett sånt härligt stöd från läktarna", sa Sandra Johansson.
Sport • Publicerad 22 oktober 2005

Ladies Team lockar fler och fler åskådare. 153 personer " och det är en mycket bra publiksiffra i dessa sammanhang " stötte de regerande mästarna.

För Sandra Johansson var det hemmapremiär. Hon var nervös, men det var också Sandra som fick äran att slå in den sista matchbollen.

– Jag spelade kantigt, var lite tung i benen och det berodde nog på att jag var nervös i och med att det var min första hemmamatch.

Först vann hon en mycket välspelad match mot Marina Servoulja med 3"1. Särskilt i avgörande set, 16"14, presterades ett spel som föll publiken i smaken med många långa och fina dueller. Vid ställningen 5"2 ställdes den före detta landslagsspelaren mot en kommande " blott 14-åriga Malin Pettersson.

11"9, 8"11 och 11"5 ledde fram till ett fjärde set som hon avgjorde med ännu en bra serve fram till 11"8. Näven i luften direkt efter matchbollen.

– Jag lever mycket på min serve och det är skönt att ha den. Jag tror nog att motståndarna har mycket respekt och särskilt mot Malin hade jag fördel, sa Sandra.

I Spårvägen fanns det synpunkter på Sandras serveteknik.

– Hon kastar inte bollen rakt upp, utan snett bakåt, sa Marina Servoulja som ändå inte ville påtala det för domarna.

– Nej, då tappar man lätt koncentrationen själv. Och det var inte därför vi förlorade, men det är en sak som irriterar, sa Servoulja. TBTK fick en drömstart. Li Fen, Sandra och Marie Olsson imponerade när laget gick fram till 3"0.

Angelica Augustsson fick en tuff start mot Malin Pettersson, gick sedan fram till 2"1 och sedan blev det avgörande i skiljeset.

– Jag förlorade mot Malin sist och har svårt när hon får spela sin snabba pingis. Jag kände innan att det var den matchen jag skulle ta och jag är glad att jag gjorde det jag räknat med, sa Angelica.

Spelmässigt ingen match som imponerade, men taktiskt gjorde Angelica helt rätt.

– Hon tänkte ut Malin, berömde tränaren Mikael Mattiasson.

Segerreceptet var lösa slag för att få lösa slag tillbaka och sedan attackera när lägena kom. 11"3 i avgörande set och 4"0 till TBTK. När sedan Li Fen gjorde processen kort med Nina Vakkila var det 5"0.

– Vi räknade inte med att förlora de fem första matcherna. Absolut inte. Det var tungt även om vi visste att chansen alltid finns där, sa Marina Servoulja som dock tror på möjligheten att besegra mästarna.

– Det är små marginaler och flera av matcherna blev ju jämna. Men det är klart, nu när Sandra har kommit så är Trelleborg ännu starkare än förra året.

Li Fen är bättre än någonsin och dessutom har Marie Olsson imponerat i säsongsinledningen.

1"6 i första set mot Nina Vakkila vändes till 11"9 och sedan två lätta set " 11"5, 11"4.

– Det var viktigt att ta första set och jag är riktigt nöjd med mitt spel. Tror inte jag kan spela så mycket bättre.

Marie bar med sig det självförtroendet in i nästa match, mot Kang Li. Marie spelade bestämt och styrde spelet. 11"4 och 11-6, då såg det ut som en 6"0-seger i toppmötet. Även Marie trodde på seger och en fin skalp.

– Jag var helt uppe i det och skulle ha tagit matchen. Jag vill gärna spela om den matchen.

Men 9"8 i fjärde set blev till 9"11 och där försvann chansen till seger.

– Men 6"2 mot Spårvägen är jättebra. Det var en riktigt bra laginsats, tyckte Marie Olsson.

Trelleborg har nu mött två av de tre utmanarna till SM-guldet. 6"0 borta mot Råå och 6"2 mot Spårvägen.

– De andra lagen får det tufft, de måste spela riktigt bra om de ska slå oss, sa Sandra Johansson.

Redan på lördag väntar den tredje utmanaren.

Ärtemark kommer till Söderslättshallen för att ta revansch efter vårens finalförlust.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.