Mästarna fick nobben

Mästarlaget Warberg fick nobben. I stället vänder Schweizproffset Henrik Kronholm, 26, tillbaka till Trelleborg och Palmstaden, nykomling i division två.
Sport • Publicerad 9 april 2008
Henrik Kronholm, tillbaka till palmernas stad. Arkivbild: Björn Gustavsson
Henrik Kronholm, tillbaka till palmernas stad. Arkivbild: Björn GustavssonFoto: 

Årets värvning i svensk innebandy? Åtminstone är Palmstadens kontraktering av Henrik Kronholm - en av de bästa poängmakarna i schweiziska högstaligan - en mycket stark kandidat.

- Jag hade några anbud här nere i Schweiz. På närmare håll är det Warberg som varit intresserade. Det kanske är världens bästa lag, men då hade det kanske blivit tid på bänken och långa bussresor. Jag vill spela mycket och det får jag i Palmstaden, berättar Henrik Kronholm i telefon från Schweiz. I Palmstaden får Henrik tre roller: tränare, spelare och så ska han ragga sponsorer.

- Det blir mycket jobb, men jag tror att det kommer lösa sig. Sponsorbiten kan jag arbeta med under arbetstid. Jag har varit i större klubbar och har sett vad som krävs för att få sponsorer.

Sista pusselbiten blev klar i förra veckan.

Efter två SM-guld med Pixbo och fyra säsonger som proffs i Tigers Langnau vänder han hem.

- Vi har snackat under hela säsongen och jag har gått och sugit på detta. Jag vill flytta hem nu. Det var sju år sedan jag bodde i Trelleborg och nu när Palmstaden gick upp i tvåan känns det mer seriöst. Om det ska hända något med innebandyn i Trelleborg så är det nu, anser Henrik Kronholm. Kontraktet sträcker sig över tre år och stjärnförvärvet säger att Palmstaden ska spela i division ett inom den perioden.

- Helt klart i ettan. Det ska inte vara omöjligt att gå upp direkt, men det är inget mål vi kan sätta som nykomling.

Ulf Hansson, en av två ansvariga i klubbens sportgrupp, ser värvningen av Henrik Kronholm som "jätteviktig".

- Han har mycket erfarenhet som han kan dela med sig av. "Krona" kommer få flera personer som assisterar honom som tränare.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.