Annons

Mästaren reste sig men tror inte på seger

Peter Hanson gav sig själv chans till avancemang i Masters. Men birdieputtarna ville inte gå i och nu tror han inte att han försvarar titeln. ”Det krävs något enormt för att komma ikapp”, sa Hanson som sammanlagt är ett slag över par.
Sport • Publicerad 24 juli 2009
Foto: OLA TORKELSSON
Peter Hanson ser inte ut att försvara Masterstiteln.
Peter Hanson ser inte ut att försvara Masterstiteln.Foto: OLA TORKELSSON

Barsebäck. De nio första hålen (Peter startade på hål 10) innebar nio greenträffar och lika många chanser till birdies. Peter Hanson missade samtliga.

– 18 puttar första nio är för mycket. Jag borde ha fått i ett par tre av birdieputtarna, sa Peter Hanson efter parrundan (73 slag).

Annons

Spelet var bättre och förhoppningen att han skulle klättra på resultattavlan såg ut att infrias. Men puttern var iskall och räddade honom inte när slagen började spridas.

På hans tionde hål (Barsebäcks hål 1) blev det bogey och på tolfte hamnade utslaget i hög ruff med en ny bogey som följd.

– Egentligen var det ett bra utslag, tyvärr hade jag otur som fick det läget. Jag har haft det lite kämpigt de här dagarna.

Peter Hanson har egentligen inte fått någonting med sig under de första dagarna. På torsdagen fastnade bollen i en tall vilket kostade två slag. På fredagen hamnade bollen under en ryggsäck när han slagit ut sig bland publiken och bollen låg djupare i ruffen än han tänkt sig.

– Henrik (Stenson) sa att jag kunde ringa honom i morgon när bollen ligger i en ryggsäck som hänger uppe i en tall…

Till slut blev det två birdies (hål 7 och 9), men den regerande mästaren tror att han är för långt efter för att försvara titeln.

– Vi är bara halvvägs men elva slag är mycket att ta igen. Framför allt är det så många som är framför.

Förklaring till varför han inte slåss i toppen ligger i låg energinivå – det här är sjätte veckan i rad som Peter tävlar och två av dem har varit majortävlingar.

– Jag har inte riktigt haft energin för att få ut det där sista. Det sista drivet har inte jag riktigt, finkänsligheten som gör att puttarna går och inspelen är närmare flagg.

Dessutom har han inte fått någon draghjälp av Henrik Stenson, även han ett slag över par totalt.

Annons

– Det är inte optimalt när den andre inte spelar bra. Vi har inte lyft varandra som vi gjorde när vi gick tillsammans här 2004. Samtidigt kan jag se varför han är bland de tio bästa i världen. När han spelar så dåligt som han gör nu från tee till green. Han har fantastiskt närspel. Det tyder på oerhörd styrka att kunna rädda sig med en up and down. Det är sådant närspel som gör två eller tre slags skillnad på en runda.

– Jag blir riktigt imponerad. Jag har ju följt honom under åren. Hans närspel och puttning har utvecklats något enormt de senaste åren.

31-årige Peter Hanson siktar på att nå samma nivå. Lyckas han är han i yppersta världseliten och inte, som nu, ett hack efter.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons