Annons

Martin Ljungqvist klar för Ystads IF

Mitt i förberedelserna inför play off-spelet har Ystads IF gjort klart med ett nyförvärv. Det är Martin Ljungqvist, vänsterhänt högernia med förflutet i bland annat IFK Ystad, som tar steget över från division 2-klubben IFK Trelleborg.
Sport • Publicerad 14 april 2003

- Vi är mycket nöjda med den här värvningen. Martin är lång och vänsterhänt och har varit eftertraktad på marknaden den senaste tiden. Han är en spelartyp som vi behöver, säger Björn Jacobson i YIF-styrelsen. Martin Ljungqvist kom till IFK Ystad från Mariestad inför säsongen 1999/2000 men lyckades aldrig på allvar etablera sig som elitseriespelare. Därför valde han att efter två år i röd dress byta till IFK Trelleborg. Där har det gått mycket bra för honom, inte minst under den nyss avslutade säsongen. Det har gjort att intressenterna, bland andra IFK Karlskrona och IFK Kristianstad, lagt ut krokarna efter hans namnteckning. - Det är kul att flera klubbar hört av sig men det kändes ändå mest rätt med Ystads IF. Jag bor och jobbar ju i Ystad fortfarande. Dels är det ett intressant lag jag kommer till och dels slipper jag pendla, säger 24-årige Martin. Om det blir ett elitserielag eller ett division 1-dito Martin Ljung-qvist börjar träna med i nästa månad står ännu skrivet i stjärnorna. - Jag hoppas förstås att det går bra för YIF i play off-spelet men personligen spelar det inte någon roll vilket, fortsätter Martin.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons