Annons

Martin har bara glada minnen från Trelleborg

Under slutet av 90-talet kom och gick spelare i parti och minut när det gäller TFF och en i högen som aldrig lyckades slå sig riktigt in som ordinarie är Martin Andersson. I dag tillbaka i moderklubben Västerås SK – som TFF möter på onsdagkvällen.
Sport • Publicerad 22 juni 2005

Martin Andersson kom till TFF sommaren 1999 från Västerås och spelade i TFF under två och en halv säsong. Gjorde fem allsvenska matcher under första året men agerade oftast inhoppare under åren på Vångavallen.

– Jag minns tiden i Trelleborg med glädje. Ja, det var några riktigt roliga år med jättebra sammanhållning i laget. Jag håller inte kontkaten med någon från den tiden och kvar i TFF är väl endast Jens Sloth, Mattias Kronvall och Dennis Melander som plockades upp i seniortruppen mot slutet, inleder Martin direkt efter tisdagens träningspass men tillägger ganska snabbt:

Annons

– Ja, "Lager" (materialförvaltaren Jan Lagerborg) är ju också kvar och detsamma gäller Janne Ericsson och Peter Andersson utanför laget.

Skåne saknar han under sommaren men är sällan här och till vardags är han sambo och pluggar ekonomi vid högskolan i Västerås.

Martin lämnade TFF för division tvåklubben Skiljebo som också finns i Västerås och där spelade han till och med fjorårssäsongen. Från och med denna säsong är han alltså tillbaka i moderklubben och det var tränaren, Per Gidlund, som värvade honom efter att ha tränat just Skiljebo fram till och med 2003. Nu är Gidlund, sedan bara någon vecka tillbaka, bortplockad som tränare i VSK och han är ersatt med en gammal tränar-profil från Mälardalen, Kjell Friman. Någon effekt har väl tränarbytet ännu inte haft och senast blev det hela 0"5 mot AIK.

– Vi hoppas kunna bryta den negativa trenden och vi siktar in oss på tre poäng. TFF har ju dock spelat bra och det blir säkert en tuff match. Hemmaplan ska ju vara en fördel men en match som denna drar säkert inte mer än 1 000-1 500 och Arosvallen är heller ingen speciellt mysig arena att spela på, menar Martin. Senast mot AIK spelade han högerback men är normalt mittfältare och som sådan kommer han säkert också att uppträda i matchen mot TFF.

– Det kommer nog att bli centralt på mittfältet, avrundar Martin.

Ny tränare i VSK är alltså Kjell Friman. Han hade tänkt ta ett sabbatsår, efter att tidigare ha tränat Café Opera, Brommapojkarna, Assyriska samt Topkapi i division två. Han kom inför matchen mot Öster och fortsatte mot AIK.

0"2 och 0"5 så här långt för Kjell Friman som ger följande kommentar när det gäller Martin Andersson:

– Martin är en skön kille. Under senare år har hans karaktär – både som spelare och person – ändrats till att bli ännu bättre och jag ser honom både som back och mittfältare men han är även duktig som forward.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons