Märkliga siffror när Stavsten vann

397 åskådare - varav säkert minst ett 100-tal trelleborgare - hade sökt sig till Baltiskan för att bevittna matchen mellan IFK Malmö och Stavsten och alla fick sig till livs en av de märkligaste handbollsmatcher man kan tänka sig.
Sport • Publicerad 7 januari 2003

28-33 (17-13) slutade matchen, där Stavsten vände via hela 8-0 under en ren och skär drömperiod i den andra halvleken. Man gick från 18-21 till 26-21! Serieledande IFK skulle enkelt "köra över" trelleborgarna - var det nog tänkt och det förstod man inte minst av minerna hos de äkta men smått antika gulingarna på "förstå-sig-på-läktaren". - Anledningen till att vi låg under stort i pausen var den att vi tappade alldeles för många enkla bollar och lät IFK göra alltför många lika enkla kontringsmål, analyserade tränaren Christian "Mini" Åkerman efter matchen. Mini fanns denna gång omklädd men var på planen endast någon halvminut strax före pausen och mer blev det aldrig av den comebacken och det behövdes ju heller inte. - Det kändes bra att ha lite att byta med i den andra halvleken, där både Kenni (Nörskov) och Fredrik (Värendh) gick in och gjorde en stabil insats - liksom Jonas Ingvar. IFK körde ju i princip med en grunduppställning hela tiden och det var nog där matchen avgjordes, trodde Eje Wilör. För de gulaste av gulingar fanns hoppet kvar så långt som till 28-31 och 1.18 kvar men när Rasmus Haagensen sköt sitt nionde mål till 28-33 och endast 0.21 kvar - ja, då gav även dessa grånade gulingar upp men man hade svar på tal ända in i det sista. - Domarna var köpta av trelleborgarna - det är helt klart, annars kunde det aldrig gå så här, var avslutningskommentaren och den talade enbart om en stor besvikelse över hemmalagets spel.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.