Annons

Mark Larssons största utmaning – hittills

Mark Larsson säger att spelet pekar i rätt riktning. Målet är Europatouren i år eller nästa år. ”Jag känner att jag är redo att mäta mig med de bästa”, säger trelleborgaren.
Sport • Publicerad 15 maj 2009
Mark Larsson är på väg att lämna amatörgolfen för en proffskarriär. I dag spelar han Sturup Park Masters, årets andra tävling i Sas Masters Tour. Mark Larsson inte full tourstatus, men det är redan klart att trelleborgaren även får spela nästa veckas tourtävling i Danmark. Foto: Claes NybergFoto: 

Mycket snack och lite – hmm… golf?

Inte alls.

Annons

Många snackar om sin förträfflighet – och det är väl inget fel på bra självförtroende – men Mark Larsson har siffror bakom sitt påstående.

– Jag har spelat åtta tävlingsronder i år och har gått under par i fyra av dem. I fjol hade jag inte en tävlingsrunda under par. Jag kommer närmare pinnen med inspelen, jag sänker fler puttar och är säkrare från tee.

Mark Larsson fyller 20 på tisdag. Han lämnar inte bara tonåren bakom sig. Snart lämnar han amatöråren för en proffs karriär.

– Jag vill bli proffs så snart som möjligt. Jag ser ingen anledning att fortsätta vara amatör. Jag har varit med i pojklandslaget, men landslagsspel är inget jag prioriterar längre.

I dag slår han ut på Sas Masters Tour på Sturup Park. Marks största tävling någonsin blir ett mått på hur bra han är. Lyckas han tillräckligt bra får han ihop tillräckligt med rankingpoäng för att titulera sig proffs.

– Det är Sveriges bästa golfare som inte spelar på Europa- eller PGA-touren som är med. Banan är svår, mycket svårare än på Tour Elit som jag normalt spelar på. Det gäller att verkligen visa vad man går för.

Vad har du för förhoppningar?

– Först och främst att klara kvalgränsen. Jag känner att mitt spel är så pass bra att jag kan tänka mig att det förhoppningsvis räcker till topp 20.

Vad skulle en topplacering betyda?

– Mycket. Jag söker sponsorer, en säsong kostar ju mycket. Jag räknade att det går på 38 000 kronor. Det kostar med klubbor, kläder, bollar, resor.

Annons

Mark Larsson arbetar som brevbärare – på gott och ont.

– Det är det bästa jobb man kan ha. Jag får bra träning av att cykla och springa i trappor. Men jag har fått ont i ryggen av att sitta på cykeln, en nerv har hamnat i kläm.

Trots ryggproblemen blev Mark Larsson sjua i helgens Tour Elit på Ljunghusen. Sedan dess har han fått massage av pappa Lars-Inge varje dag.

– Jag äter antiinflammatoriska medel och kan bara vänta på att det ska läka ut. Det måste det göra, golfen är det viktigaste jag har.

Och i dag slår han ut i sin viktigaste tävling – hittills.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons