Annons

Mark Larsson utslagen men inte knockad

Mark Larssons Europatourdröm är över. För den här gången.
– Det var inte min tur, men det kommer fler möjligheter, säger trelleborgaren.
Sport • Publicerad 6 december 2011

Kvalspelet till Europatouren spelades på fyra olika banor i Spanien. För Mark Larssons del handlade det om att bli bland de 20 bästa på Las Colinas utanför Alicante.

Fyra dagars spel i hårdaste konkurrens ändade i en delad 36:e plats, fyra slag från spel i slutkvalet där platser både till Europatouren och underliggande Challengetouren fanns i potten.

Annons

– Jag är ganska nöjd ändå. Det är klart att jag är besviken efter dagens spel, jag hade ju som mål att klara det, men jag har fått mycket erfarenhet av att vara med. Det betyder mycket, säger Mark Larsson som hade Trelleborgs Golfklubbs pro Lars Lindh vid sin sida i Spanien.

Han inledde med två ronder på 70 slag för delad 23:e plats och behövde i det läget avancera ett par placeringar. Söndagens och måndagens resultat blev 72 respektive 73 slag och totalt ett slag över banans par.

– Det var mentalt påfrestande att få en så tuff start som jag fick på söndagen. Vi hade pratat innan om att se till att få en bra start och så är jag sex slag över par efter sex bogeys första tio hålen. Det hade kunnat stoppa vem som helst, säger Mark Larsson som lyckades vända den negativa inledningen till en positiv avslutning med fem birdies sista sju hålen.

En liknande avslutning hade han behövt få till igår. Han fick en motig start igen, lyckades vända, men fick se sig slagen.

– Vi har försökt analysera vad som inte fungerade men kan inte se några direkta orsaker. Möjligen var det att jag missade några inspel på de längre par 4-hålen.

Mark Larsson var nära men hittade inte hela vägen fram.

– 99 procent av de andra är fullblodsproffs och jag såg ingen som var yngre än mig. Det här var min andra 72-hålstävling.

Nu blir det en ny säsong på Nordea Tour innan han går för fullt mot en ny kvalvända nästa höst.

– Jag tar med mig mycket av det jag varit med om och jag ser det som en inlärningsprocess. Allt kan hända. Hur det än går är det viktigt att tro på att det går att vända.

INTERNAL INTERNAL
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons