Annons

Mark Larsson presterade under press

Vinden gjorde banan svår att bemästra. Men Mark Larsson höll ihop spelet bra under pojklandskampen på Ljunghusen. Med tre över par noterade han det tredje bästa resultatet av de 14 landslagsgolfarna.
Sport • Publicerad 26 april 2007
Mark Larsson (i mitten) gick i första bollen på Ljunghusens GK på onsdagsmorgonen. Han hade sällskap i bollen av norrmännen Daniel Mikkelsen och Joakim Jacobsen. Björn Åkesson, Sofiedal noterade dagens bästa resultat genom att gå banan på 72 slag. Trelleborgslöftet var tre slag bakom.BILD: Claes Nyberg
Mark Larsson (i mitten) gick i första bollen på Ljunghusens GK på onsdagsmorgonen. Han hade sällskap i bollen av norrmännen Daniel Mikkelsen och Joakim Jacobsen. Björn Åkesson, Sofiedal noterade dagens bästa resultat genom att gå banan på 72 slag. Trelleborgslöftet var tre slag bakom.BILD: Claes NybergFoto: 

– Nu har jag visat något så när vad jag kan, säger den 17-årige trelleborgaren nöjt.

Mark Larsson säger det som en jämförelse med sin landslagsinsats i öppna italienska mästerskapen i höstas. Det var inte utan en viss nervositet som han peggade upp på onsdagsmorgonen, landslagsklädd med golfförbundets logga på bröstet.

Annons

– Det är en särskild press att spela i landslaget; man representerar sitt land. Allting är så otroligt seriöst in i minsta detalj. Alla scorer räknas och man måste spela bra för lagets skull.

I normala fall gillar Mark att spela under press. Resultatet på Ljunghusen talar inte emot: tre över par sammanlagt, efter två birdies, tre bogeys och en dubbelbogey.

– Första sex hålen låg jag ett under. Väldigt stabilt, berättar Mark Larsson som därefter tappade något.

Efter några bogeys hittade han stabiliteten igen. Den höll i sig ända fram till sista hålet.

– Rejäl motvind. Jag slog i vattnet på utslaget och det blev en dubbelbogey. Därmed ett snöpligt slut på en väl genomförd runda.

– Många bra inspel, många greenträffar. Puttarna gick däremot tajt vid sidan om, sammanfattar Mark Larsson.

I konkurrensen räckte det långt. Resultatet var bättre än de flesta av de svenska och norska VM-spelarna.

Att Marks svenska tremannalag förlorade sin landskamp mot Norge med tre slag var inte trelleborgarens fel.

Peter Östlund är coach för det svenska pojklandslaget upp till 18 år.

– Mark skötte sig utmärkt. Stabilt från utslaget och han bemästrade vinden som man ska göra, kommenterar Östlund. När Östlund nominerar sina landslagsadepter är det inte bara resultatet han tittar på.

Annons

Beteendet på banan och mogenheten i spelet är andra moment som vägs in.

Enligt Peter Östlund handlar det om att vårda bollen och att ha en strategisk spelplan att hålla sig till.

– Många adrenalinstinna pojkar tänker på birdie direkt när de slår ut. Men en birdie fixar man med wedgen och puttern längre fram, påpekar Peter Östlund.

Närspelet är något som Mark Larsson känner att han måste förbättra.

– Det har varit ett problem, men det är på väg, det är betydligt bättre i år.

Landslagsspel vill han definitivt pröva på igen.

– Det målet har hög prioritet. Att få bära Sverigekläderna är något speciellt.

Vägen till nya landslags-uppdrag går bland annat via bra spel på Skandia Tour Elits första deltävling på Falsterbonäset första helgen i maj.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons