Annons

Mark Larsson nöjd till slut

Ingen fullträff men godkänt. Så sammanfattar Mark Larsson sin insats i Karolinercupen.
Sport • Publicerad 16 juli 2007
18-årige Mark Larsson lyckades bästa av hemmaspelarna med en åttonde plats.Bild: Tomas Nyberg
18-årige Mark Larsson lyckades bästa av hemmaspelarna med en åttonde plats.Bild: Tomas NybergFoto: 

Trelleborgs GK:s bästa hemmaspelare nådde nästan sina målsättningar inför tävlingen. 210 slag var visserligen nio efter segrande Filip Olsson, men också fyra slag bättre än förra årets insats.

– I och med den start jag fick (fredagens 73:a) så var det helt okej. Jag blev åtta förra året och hade gärna blivit bättre än så, sa Mark Larsson.

Annons

18-åringen kunde ha spurtat förbi de fem som till slut delade tredjeplatsen. Nu hamnade han ett slag efter den kvintetten.

– Jag spelade bra i 17 hål, men dubbelbogeyn på 17:e gör att jag inte är riktigt nöjd med dagen. Karolinercupen avgjordes under blå himmel och strålande sol, som sig bör när det handlar om 40-årsjubileum.

Men på Trelleborgs GK ska vinden ligga på och ställa till med bekymmer, särskilt för de spelare som inte är särskilt vana.

När Mark Larsson vaknade upp på söndagen infann sig förhoppningar om att blanda sig i tätstriden ordentligt.

– Jag var glad i morse när jag såg att det blåste. Men sedan mojnade det väldigt mycket och det gynnar de som är ute nu, sa Mark direkt efter att han spelat färdigt.

– Utan vind spelas inte banan rätt.

Mark Larsson säger att han haft en sisådär säsong, men att han ändå hade förväntningar inför Karolinercupen.

– Jag försökte, men bollen ville inte i under första dagen, sa Mark som var överraskad över att Filip Olsson vann.

– Vi spelade tillsammans i Skånelaget förra året och han har spelat upp sig rejält. Men det är kul att han kunde vinna. Näst bäste hemmaspelare blev Martin Lindholm på en 21:a plats. Martin var ett slag under par inför söndagen, sex slag efter Filip Olsson.

– Tankarna på seger fanns där med tanke på hur jag spelat den senaste månaden. Jag har haft några riktigt bra rundor här i Trelleborg, både en 64:a och en 66:a. Men jag hade inte flytet, sa 25-åringen.

Annons

I övrigt noteras att två riktigt unga hemmaspelare gjorde bra ifrån sig. 15-årige Marcus Olsson kämpade till sig en 41:a plats i Karolinercupen och 13-åriga Jessica Tamén blev nia i Cup Caroline.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons