Annons

Mark Larsson i vinnarhålet inför slutrundan

Mark Larsson håller vad han lovade tidigare i veckan. Inför söndagens slutrunda av Karolinercupen leder trelleborgaren, som tävlar för Barsebäck GCC, med ett slag före Charlie-Philip Bojsen, Falsterbo.
Sport • Publicerad 5 juli 2009

– Det har känts bra hela vägen, framförallt är jag nöjd över att jag har lyckats behålla lugnet, sa 20-åringen själv efter lördagens 63-runda.

Efter fem spelade hål under lördagen fick Mark reda på att Charlie-Philip Bojsen hade gjort en 63-runda. Det räckte som tändvätska.

Annons

– Jag visste att jag hade spelet i mig och kämpade bara på. Jag har puttat bra och har varit lugn med puttern hela tiden, förklarade Mark som noterades för åtta birdies och en boogie.

Närmast jagande Trelleborgs GK-spelare är Pontus Simonovski på nionde plats, sex slag efter Larsson.

I damklassen tappade hemmahoppet Anneli Edvardsson några placeringar, och ligger inför söndagens avslutning fem slag efter ledaren Marianne Andersson, Barsebäck GCC. Fjolårsvinnaren Astrid Pärsson, Kvarnby GK, ligger trea.

Lördagseftermiddagen bjöd på mer vind än under fredagen.

– Det blåste nog sex-sju sekundmeter under de sista hålen. Det var helt klart tuffare för oss som gick på eftermiddagen än för de som gick på morgonen, sa Mark Larsson.

Nu verkar det kvitta. Mark Larsson är på väg mot seger i Karolinercupen och en efterlängtad prischeck på 17 500 kronor.

Frågan är bara om nerverna håller. Söndagens spel innebär en del publik.

– Det ska bara bli kul att visa vad jag kan. Min mentala tränare har hjälpt mig oerhört och jag ska försöka hålla mig lugn.

Filip Magnusson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons